Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întreaga Românie disponibilă în Google Street View

ro

24 Apr, 2013 15:52 1465 Marime text
Google anunță astăzi noi imagini disponibile în Street View care permit utilizatorilor să vizualizeze și să navigheze prin imagini panoramice la nivel stradal în mult mai multe locuri din România decât până acum.
Turiștii români sau străini care vor să viziteze România se pot plimba acum prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focșani sau Baia Mare, pot explora străzile medievale din Sighișoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peleș sau Castelul Corvinilor din Hunedoara.
 
Extinderea a început în iulie anul trecut, când mașina și bicicleta Google au pornit la drum pentru a pune pe hartă unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din țară. Astfel, acoperirea Street View în România a fost extinsă cu sute de localități, adăugându-se peste 40.000 km la acoperirea iniţială.
 
În plus față de sute de localități care pot fi văzute în Street View, Google dezvăluie, de asemenea, și imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri și atracții turistice din România. Acestea includ printre altele Ateneul Român, Piața Sfatului din Brașov, Piața Mare din Sibiu, Muzeul Național al Satului, Biserica fortificată din Cisnădie, Cheile Bicazului sau Lacul Roșu.
 
În zonele în care Street View este disponibil în România, puteţi accesa imagini la nivel stradal focalizând pe nivelul cel mai detaliat din Google Maps sau deplasând pictograma portocalie „Pegman” din stânga hărţii pe o stradă conturată cu albastru.
 
„Începând de astăzi, multe dintre locurile speciale din țara noastră pot fi vizitate direct din Google Maps. Prin Street View și imaginile sale panoramice, oricine va putea face o plimbare  virtuală prin Muzeul Satului sau să descopere Castelul Peleș. În această nouă etapă de extindere a Street View în România, sute de localități din țara noastră și zeci de mii de kilometri au devenit disponibili explorării virtuale, prin Google Maps”, spune Dan Bulucea, director general al Google România.
 
Street View este o aplicaţie foarte cunoscută a Google Maps, disponibilă deja în 50 de ţări, care s-a dovedit a fi populară şi utilă şi în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de stradă. Aplicaţia este disponibilă şi în Google Earth şi pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

Puteţi vedea un restaurant înainte de a ajunge acolo, puteţi face planuri de călătorie, puteţi stabili puncte de întâlnire sau primi o mână de ajutor pentru tema la geografie. Cei aflaţi în căutarea unei locuinţe pot economisi timp explorând în prealabil cartierele în care se află proprietăţile vizate, dar şi pentru a afla cum să ajungă acolo.
 
Companiile şi instituţiile pot beneficia de asemenea de tehnologia Street View prin includerea gratuită a Google Maps pe pagina lor de internet, având astfel posibilitatea de a promova, de exemplu, un lanţ hotelier, o pensiune, o bibliotecă sau un restaurant local.
 
Google s-a preocupat intens ca intimitatea utilizatorilor să fie asigurată, oferindu-le în acelaşi timp posibilitatea de a beneficia de Street View pe Google Maps. Serviciul cuprinde doar imagini care sunt vizibile deja de pe străzile publice, iar fețele şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor sunt estompate, astfel încât să nu poată fi identificate. În plus, utilizatorii pot marca foarte uşor imaginile pe care doresc să le elimine, dacă le consideră ca fiind sensibile sau inadecvate, făcând click pe link-ul „Raportaţi o problemă” din partea de jos a fiecărei imagini.
Street View pentru Google Maps a fost lansat la sfârşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea reprezentanţei Google din România în noiembrie 2010. Iniţial, Street View a acoperit opt oraşe din România, principalele staţiuni de schi din Valea Prahovei şi litoralul Mării Negre, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza şi naviga prin imagini panoramice de 360 de grade ale unor oraşe mari din România, printre care Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Sibiu şi Constanţa.  
Pentru detalii privind folosirea Street View, accesaţi: http://maps.google.ro/help/maps/streetview/.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii