Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ

ro

16 Jan, 2014 12:11 1028 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Un migrant afgan depistat la „frontiera verde” de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean afgan care intenţiona să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţără din spaţiul Schengen.
 
În data 16.01.2014, în jurul orei 03.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au observat prin sistemul optronic de supraveghere un bărbat care se deplasa pe jos, dinspre R. Bulgaria spre România pe la frontiera verde.
Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a procedat la reţinerea şi conducerea bărbatului la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.

În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul în cauză, în vârstă de 32 ani, este de cetăţenie afgană şi a încercat să intre ilegal în România cu intenţia de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului afgan actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
Cetăţeanul afgan va fi predat la finalizarea cercetărilor autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Ford Galaxy radiat din circulaţie, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Ford Galaxy, care figura în baza de date ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Germania.
 
În data de 15.01.2014, în jurul orei 07.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român I.N., în vârstă de 25 ani, domiciliat în judeţul Suceava, care conducea un autoturism marca Ford Galaxy, cu numere de Germania.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul figura în baza de date ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Germania.
Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul dintr-un târg de autovehicule, de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 1.000 euro şi nu a cunoscut faptul că acesta este radiat din circulaţie.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.
 
Renault Kangoo furat din Italia, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători ai I.P.J Constanţa, au depistat în zona de competenţă un autoturism marca Renault Kangoo care figurează ca fiind furat din Italia.
 
În data de 15.01.2014, în jurul orei 11.30, poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat, în baza unei informaţii, alături de lucrători ai Compatimentului Furturi Auto din cadrul I.P.J. Constanţa, pentru identificarea în zona de competenţă a unui autoturism marca Renault Kangoo, care figura în baza de date ca fiind furat din Italia.
Autoturismul era condus pe raza municipiului Constanţa de cetăţeanul român V.H., în vârstă de 58 de ani.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu a cunoscut faptul că acesta este furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul evaluat la aproximativ 2.000 euro, la sediul Gărzii de Coastă, şi i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 C.P., raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULECU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii