Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmărit ,,most wanted”, depistat în Londra

ro

20 May, 2015 18:48 1264 Marime text
         În urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a valorificării informaţiilor furnizate de poliţiştii romani, un bărbat care era urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a fost depistat în Londra. / Cel în cauză a fost depistat în cadrul operațiunii ,,Infra-Red” ce a fost declanșată de INTERPOL în scopul depistării persoanelor urmărite la nivel internațional pentru comiterea de fapte cu pericol social deosebit.
 
La data de 19 mai a.c., poliţiştii români, cu sprijinul autorităţilor judiciare din Marea Britanie, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Constanţa pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani.
 
Acesta era condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 12 ani, pentru comiterea infracţiunii de omor, faptă comisă în anul 1989, în anul 2002 fiind condamnat definitiv de către instanţa de judecată.
 
În cursul anului trecut, poliţiştii constanteni au transmis autorităţilor din Marea Britanie, prin canalele de comunicare polițienească internațională, date referitoare la locul unde acesta s-ar fi putut afla. 
 
Astfel, cel în cauză a fost depistat de poliţiştii englezi, iar ieri a fost preluat de autoritățile române, care l-au escortat în ţară pentru executarea pedepsei.
 
Bărbatul, care face parte din categoria urmăriților ,,most wanted” , a fost depistat în cadrul operațiunii ,,Infra-Red” declanșate de INTERPOL pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel internațional pentru comiterea de fapte cu pericol social deosebit.
 
Reamintim faptul că, în perioada 19-21 mai a.c., are loc, la București, a 43-a Conferință Europeană Regională a INTERPOL. În discursul pe care viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel OPREA, l-a avut la deschiderea Conferinței a precizat: ,,La nivelul anului 2014, spre exemplu, România a contribuit la bazele de date INTERPOL cu peste 1.750.000 de informații operative, iar agențiile de aplicare a legii din țara noastră au accesat bazele de date de aproape 20 de milioane de ori.
Schimbul operativ de informații a condus, printre altele, la depistarea, prin intermediul Biroului Național INTERPOL din cadrul Poliției Române, a unor urmăriți internațional deosebit de periculoși.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii