Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

POLIŞTII VERIFICĂ LEGALITATEA ACTIVITĂŢILOR DIN DOMENIUL PANIFICAŢIEI

ro

09 Sep, 2013 19:29 780 Marime text
Poliţia Română a demarat la data de 1 septembrie a.c. o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

La nivelul judeţului Constanţa, într-o singură săptămână au fost constatate 3 infracţiuni şi 25 contravenţii, cele din urmă, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 31.000 lei.

Astfel, în perioada 1 – 6 septembrie, la nivel judeţului Constanţa, s-au desfăşurat acţiuni la care au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Ordine Publică, Poliţie Rutieră şi Poliţie Transporturi.
De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. şi I.S.C.T.R..

Astfel, poliţiştii constănţeni au efectuat o serie de controale la sediile a 25 societăţi comerciale, totodată fiind verificate 57 mijloace de transport auto şi 86 de barje.

Oamenii legii au întocmit 3 dosare penale la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, de comiterea acestor fapte fiind suspectate 5 persoane, prejudiciul cauzat fiind estimat la 312.517 lei.
De asemenea, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, valoarea totală a acestora ridicându-se la 31.000 lei.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii