Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERCETATĂ DE POLIŢIŞTII CONSTĂNŢENI PENTRU TENTATIVĂ LA ÎNŞELĂCIUNE

ro

08 Nov, 2013 12:56 1257 Marime text
Metoda „ACCIDENTUL” dejucată de poliţiştii Secţiei 8 Rurale Băneasa
 
La data de 07 noiembrie a.c., ora 11.00, poliţiştii din Ostrov au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 42 ani, din comuna Ostrov, despre faptul că, la ora 10.25, a fost apelată pe telefonul fix de la domiciliul său, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat şi îl reprezintă pe fiul acesteia, în vârstă de 21 ani, care în cursul aceleiaşi zile a produs un accident rutier şi pentru a plăti despăgubirea victimei, va trebui să depună suma de 4500 lei la un oficiu poştal.
 
 Persoana care s-a prezentat ca fiind avocat i-a cerut părţii vătămate să depună banii pe numele S.C., pentru a fi ridicaţi de la un oficiu poştal, din Călăraşi, fiul său neputând ridica personal banii, întrucât este reţinut de organele de poliţie, urmând ca S.C., după ridicarea banilor să-i predea lui personal, în scopul menţionat mai sus.
 
Partea vătămată s-a conformat, fără a face un minim de verificări în vederea stabilirii veridicităţii aspectelor ce i-au fost aduse la cunoştinţă, iar după depunearea banilor, fiul acesteia a revenit la domiciliu, reclamanta convingându-se că a fost înşelată, fapt pentru care a solicitat oficiului poştal blocarea banilor depuşi, pentru a nu mai putea fi ridicaţi.
 
În continuare, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Băneasa, au solicitat IPJ Călăraşi declanşarea de urgenţă a procedurilor specifice unor astfel de cazuri, la scurt timp fiind depistată S.C., în vârstă de 45 ani, din municipiul Călăraşi, care după ce a efectuat formalităţile de primire a banilor la ghişeu, a fost reţinută de poliţiştii IPJ Călăraşi şi predată poliţiştilor constănţeni, care continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea faptei şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.
 
Prejudiciul cauzat, de 4500 lei, va fi recuperat de către partea vătămată de la oficiul poştal respectiv, unde banii au fost returnaţi, la solicitarea sa.
Suspecta este cercetată în stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, sub forma tentativei.
 
Pentru prevenirea victimizării prin acest mod de operare, vă recomandăm să nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute şi să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.
           
           Trebuie să aveţi în vedere faptul că,
în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la Poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele sunt ilegale.
Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. Conform reglementările legale aflate în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune. Nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului. În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, presărate cu elemente din viaţa reală, anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apela 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de Poliţie.
 
  COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii