Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

188,525 milioane de lei pentru două proiecte de investiții ale Metroului

ro

29 Apr, 2015 17:47 884 Marime text
Ministerul Transporturilor va primi 188,525 milioane de lei din sumele obținute în urma scoaterii la licitație prin platforma comună a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru finanțarea, în 2015 a două proiecte de investiții:
  • „Magistrala IV – Metrou” – proiect pentru care se alocă 150 de milioane de lei;
  • „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni” – proiect pentru care se alocă 38,525 milioane de lei.
Guvernul a aprobat, în acest sens, un proiect de lege care completează OUG 115/2011 privind stabilirea cadrului instituțional și autorizarea guvernului, prin Ministerul Finanțelor Publice, de a scoate la licitație certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene.
Decizia luată astăzi de Guvern va permite continuarea lucrărilor de construcție la „Magistrala IV – Metrou”. Acest proiect nu primise finanțare pentru lucrări în anul 2015 și, din acest motiv, lucrările de construcție au fost oprite. De asemenea, va face posibilă continuarea proiectării și lansarea lucrărilor la proiectul “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni”, cu termen de punere în funcțiune în anul 2020-cerință impusă de UEFA.

Punerea în funcțiune a celor două obiective de investiții va avea efecte pozitive din punct de vedere economic, social și de protecție a mediului. Potrivit studiului de fezabilitate, punerea în funcțiune a „Magistralei IV – Metrou” va reduce traficul cu autoturismul personal cu circa 2%, aproximativ 822.000 de vehicule anual. În cazul proiectului „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni”, studiul de fezabilitate arată că punerea sa în funcțiune ar conduce la reducerea traficului cu autoturismul personal cu peste 4 milioane de vehicule anual.
 
Biroul de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii