Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea Mișcării Tineretului Salezian (MTS) SĂ DARUIM CU BUCURIE

ro

17 Apr, 2013 12:10 933 Marime text
Întâlnirea Mișcării Tineretului Salezian (MTS) SĂ DARUIM CU BUCURIE
- Constanța 12-14 aprilie 2013 –
ediția a V-a
Fundația Giovanni Bosco în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța

Între 12-14 aprilie a.c., au participat la această întâlnire peste 150 de voluntari din MTS... tineri care colaborează cu fundațiile saleziene din Veneția, Constanța, Bacău și Chișinău. Această întâlnire a fost organizată de către Fundația Giovanni Bosco, în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța.
Scopul întâlnirii din acest an a fost acela de a continua sloganul din 2012, de la Bacău: „Eu dăruiesc viața”. Ca și persoane ne dăruim viața pentru binele celor din jur, dar nu oricum: dorim „SĂ DĂRUIM CU BUCURIE”. În acest sens, cunoașterea reciprocă a participanților, trăirea pedagogiei saleziene a lui don Bosco, momentele de împărtășire a activităților și noutățile în ceea ce privește animația educativă (bansuri, activități, cântece, Vara Împreună etc.)
Pregătirea acestei întâlniri a început deja din 21-22 octombrie 2012 la Bacău, cu o întâlnire a comisiei MTS alcătuită din 12 tineri voluntari, reprezentanți ai animatorilor din Bacău, Constanța și Chișinău; au continuat conferințe online și o ultimă întâlnire pe 26-27 martie 2013 tot la Bacău, la care a participat și responsabilul MGS (Movimento Giovanile Salesiano) din Veneția (Italia).
Miercuri 10 aprilie 2013, au ajuns reprezentanți ai tinerilor din Bacău și Chișinău, care, îndrumați de către Pontoni Paolo din Mogliano Veneto (Italia) au pregătit împreună cu voluntarii fundației Giovanni Bosco, clima familiară și prietenoasă a ceea ce avea să urmeze, sălile care urmau a fi folosite, etc.
Vineri 12 aprilie 2013, tinerii din Constanța, costumați în marinari, pirați, clowni, sirene, etc au început primirea încă de la orele 11.30 la gara din Constanța, unde au ajuns 5 reprezentanți din Baia Mare; deși erau obosiți după ce au călătorit peste 20 de ore cu trenul, aceștia s-au bucurat nespus de primirea surprinzătoare și entuziastă a tinerilor constănțeni. Rând pe rând au ajuns tineri din Tulcea, Pantelimon, Medgidia, Năvodari, Tortoman, Bacău, Chișinău și din Veneția (Italia).
După primirea călduroasă oferită de voluntarii din Constanța a urmat cina, activități sportive în nocturnă (fotbal, basket, ping-pong, fussball, etc) și permanent bansuri (dansuri de grup). La orele 21.00 a început o serată veselă de cunoaștere a participanților, care a durat peste 2 ore. Fiecare grup s-a prezentat, a adus un simbol specific din propria localitate, s-au organizat scenete și jocuri interactive.
Sâmbătă, tinerii au avut parte de două întâlniri formative la care participanții au fost împărțiți în 3 grupe, fiecare grupă într-o sală diferită: grupa A, 14-17 ani care cunoșteau mai puțin stilul salezian; grupa B, 14-17 ani care cunoșteau bine stilul salezian; grupa C, tinerii de la 18 ani în sus. S-au organizat turnee de fotbal, volei, basket și fussball, concursuri sportive cum ar fi: fotbal cu numere, lupta cu mingea, basseball cu pumnul, etc.
Desigur nu a lipsit serata și alte momente speciale, printre care spectacol cu clowni, cântece live cu Don Bosco Band, etc.
Duminică, ziua finală, a avut în centrul atenției a treia întâlnire de formare pe grupe și mesajul final adresat tuturor participanților. Cu greu persoanele s-au despărțit de voluntarii fundației Giovanni Bosco; după ce au fost însoțiți pe plaja Mării Negre pentru ultimele fotografii din Constanța, oaspeții noștri ne-au promis că se vor reîntoarce cât mai curând.

Galerie foto și video pe http://oratoriuldonboscoct.blogspot.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii