Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Târgu Jiu câștigă Mărul de Aur 2013, distincție echivalentă Oscarului în turism !

ro

04 Apr, 2014 13:42 1837 Marime text
În urma unui demers ce a durat 3 ani, proiectul derulat de Asociația de Promovare GORJ și FIJET România, cu cusținerea Consiliului Județean Gorj, a Primăriei Tg. Jiu și a Federației Asociațiilor  de Promovare Turistică din România ( FAPT) reușește să aducă la Târgu Jiu, acasă la Brâncuși, Mărul de Aur !
Mărul de Aur reprezintă o distincție ce se acordă anual de catre Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism ( FIJET),  pentru destinații ce aduc o contribuție valoroasa la dezvoltarea și promovarea patrimoniului turismului internațional. 
Țara noastră a câștigat in 2009 trei premii “Mărul de Aur” (Pomme d’Or), pentru zonele turistice Mărginimea Sibiului, Deltei Dunarii și pentru firma de zboruri low-cost Blue Air. În urma cu peste 30 de ani, în 1975, România a mai câstigat un astfel de premiu, pentru mănăstirea Moldovita, zona premiată fiind cea a Bucovinei. 
 
Proiectul candidaturii orașului Tărgu Jiu a început in 2011, iar evaluarea finală a potențialului turistic al destinației s-a realizat în octombrie 2013, când o delegație a jurnaliștilor de turism din mai multe țări ( între care SUA, Franța, Serbia, Spania, Canada, Italia, Slovenia, Bulgaria, etc.)  a vizitat Târgu Jiu și județul Gorj, într-o vizită organizată cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism și a autorităților locale.

Decernarea Mărului de Aur va avea loc in perioada 10 - 14.10.2014, la Tg-Jiu, cu participarea Președintelui FIJET, dl. Tijani Haddad.

Declarație Corina Martin, Presedinte FAPT

 "Mă bucur enorm că aducem incă un Măr de Aur in România, și sunt onorată că am putut contribui la acest demers, de a convinge jurnaliștii de turism FIJET să cunoască și să iubească opera lui Brâncuși și valoarea acestui tezaur inestimabil pentru cultura și patrimoniul turistic universal. Frumusețea Gorjului este fermecatoare și te cucereste, ca turist, de indată ce intri in această lume de poveste româneasă, ce vine din legende și tradiții inestimabile. Mărul de Aur va sosi la Târgu Jiu, ca dovadă a frumuseții și valorii unei destinații turistice românești ce merită să fie cunoscută și promovată in lume. Felicitările se cuvin Asociatiei de Promovare a Turismului Gorj, dnei Laura Dragu, echipei FIJET România și autorităților locale, care au sprijinit acest demers."
Declarație Ion Călinoiu, Președinte Consiliul Județean Gorj
„Este o mare bucurie pentru noi că încă un Măr de Aur a fost adus în România şi mai ales că acesta a ajuns în Gorj. Pentru noi, este o dovadă de recunoaştere a valorilor turistice ale acestui judeţ, a frumuseţilor cu care încântă ochii turiştilor, a tradiţiilor dar şi a ospitalităţii atât de renumite a gorjenilor. Principalul merit pentru această distincţie este al lui Constantin Brâncuşi, cel care ne-a lăsat nouă această inestimabilă moştenire culturală - Ansamblul Monumental Calea Eroilor, o destinaţie care trebuie să se regăsească în agenda fiecărui turist iubitor de frumos din lumea întreagă. Nouă, tuturor, autorităţii judeţene, locale, oameni de cultură, oameni de turism, ne revine responsabilitatea de a promova această moştenire lăsată de Brâncuşi şi de a o face cunoscută lumii întregi. Un pas uriaş în acest demers l-au făcut Asociaţia de Promovare a Turismului Gorj, dna Laura Dragu, dna Corina Martin, echipa FIJET România şi Autoritatea Naţională pentru Turism, motiv pentru care îi felicităm, le mulţumim şi îi asigurăm de tot respectul şi aprecierea noastră”.

 Declarație Florin Cârciumaru, Primar Tg. Jiu
„Suntem foarte bucuroşi că am primit această distincţie care ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă să facem în continuare eforturi susţinute pentru promovarea municipiului dar şi a întregii zone. Este un premiu extrem de important, pe care ni l-am dorit şi pe care l-am aşteptat vreme îndelungată. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat în această cursă şi, cel mai important, transmitem un mesaj tuturor persoanelor interesate: să vină să viziteze Gorjul, pentru că merită.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii