Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

230 de persoane vulnerabile din Constanţa vor beneficia de cursuri gratuite de formare profesională

ro

25 Mar, 2015 10:52 1317 Marime text
CONSTANȚA, 24 MARTIE 2015
 
230 de persoane din Constanţa aparţinând grupurilor vulnerabile vor beneficia de cursuri gratuite de cofetar, manichiurist-pedichiurist, patiser, asamblor articole textile, barman ospătar, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în comerţ, operator introducere, prelucrare şi validare date, frizer şi zugrav organizate în cadrul proiectului “Egalitate pe piaţa muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”. Anunţul a fost făcut de managerul proiectului, Iulian Zăuleţ, în cadrul seminarului cu tema “O nouă şansă pentru persoanele vulnerabile din Regiunea Sud Est”, desfăşurat la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
 
Cursurile se vor desfăşura la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, partener al proiectului şi se adresează persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile precum romi, persoane cu dizabilităţi, tineri de peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie socială şi persoane cu dependenţă de substanţe interzise.
 
Evenimentul a fost moderat de doamna Carmen Grigor, reprezentantul CCINA Constanţa şi a beneficiat de prezenţa reprezentanţilor mai multor asociaţii şi ONG care susţin drepturile persoanelor din grupurile vulnerabile. Au participat la eveniment Radu Vasile, reprezentant al Asociaţiei Nevăzătorilor din Constanţa, Adrian Gămălie, consilier pe prolemele romilor în cadrul Prefecturii Constanţa şi Laura Elena Secu, psiholog în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa.
 
DESPRE PROIECT: Proiectul îşi propune încurajarea angajatorilor din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Beneficiarul proiectului este Agenţia Naţională Antidrog, in parteneriat cu : Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1, Bucureşti (DGASPC S1), Romani Criss – Centrul romilor pentru intervenţie socială şi studii, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Asociaţia TRANSCENA, Arhiepiscopia Tomisului, Agenţia Naţională pentru Romi, LOOP Operations şi Faxmedia Consulting.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii