Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA - Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări penale faţă de învinuiţii ZEICU SEBASTIAN şi DOBAN REMUS ALIN, ambii comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş Severin

ro

30 May, 2013 13:34 2239 Marime text
30 mai 2013
Nr. 485/VIII/3
COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara efectuează cercetări penale faţă de învinuiţii ZEICU SEBASTIAN şi DOBAN REMUS ALIN, ambii comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş Severin, în sarcina cărora s-au reţinut următoarele infracţiuni: luare de mită, în formă continuată şi fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de luare de mită.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada 2011 – 2012 şi în data de 29 mai 2013, inculpaţii Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin, în calitate de comisari în cadrul Gărzii Financiare Caraş Severin, cu ocazia efectuării unor controale de specialitate, au pretins, acceptat şi primit de la o persoană denunţătoare, reprezentant al unei societăţi comerciale, suma totală de 2.600 lei. Banii au fost primiţi de cei doi inculpaţi cu titlu de mită pentru a aplica societăţii comerciale reprezentate de persoana denunţătoare sancţiuni contravenţionale mai blânde, raportat la neregulile constatate şi pentru a oferi protecţie faţă de alte posibile controale efectuate de comisari din cadrul Gărzii Financiare Caraş Severin.
De asemenea, pentru a crea aparenţa că şi-au îndeplinit corect atribuţiile de serviciu, inculpaţii Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin au redactat în fals înscrisuri în care au consemnat aspecte nereale, în condiţiile în care controalele erau formale.
La data de 29 mai 2013, Zeicu Sebastian şi Doban Remus Alin, în scopul descris mai sus, au primit de la persoana denunţătoare suma de 1.000 lei, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Celor două persoane li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 mai 2013, procurorii au dispus reţinerea acestora pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii