Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

10 Jun, 2014 15:20 1082 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Giurgiu, împreună  cu polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu -PTF Giurgiu, au stopat activitatea infracțională a unei persoane suspectată de implicare în traficul internațional de droguri de mare risc.       

În data de 10 iunie a.c., ora 02.20, numitul Demircan Muharrem, cetățean turc în vârstă de 35 de ani, a fost prins în flagrant în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare, în timp ce introducea în ţară, o cantitate de aproximativ 10 kg de heroină, conform raportului preliminar tehnico-științific efectuat în cauză. Acesta călătorea ca pasager într-un TIR ce tranzita România spre Anglia, venind din Turcia, având ca marfă declarată conform documentelor diverse produse (piese auto, parbrize, textile etc).

Cetățeanul turc avea înfășurate cu bandă adezivă în jurul corpului 10 pachete de formă dreptunghiulară ce conţineau o substanţă vegetală de culoare maronie, cu o greutate de aproximativ 0,5 kg fiecare. Alte 10 pachete, fiecare cu o greutate de aproximativ 0,5 kg, au fost descoperite sub patul din cabina şoferului, într-o geantă de culoare neagră.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu au început astăzi urmărirea penală pentru infracțiunea de introducere în țară de droguri de mare risc, prevăzută și pedepsită de art. 3 alin 1 și 2 din Legea 143/2000 cu modificările și completările ulterioare.

        Totodată, întrucât există indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost săvârșită de către Demircan Muharrem, acesta fiind prins în flagrant, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu au dispus începerea urmăririi penale față de cetățeanul turc pentru infracțiunea mai sus amintită.

        Suspectul, precum și șoferul TIR-ului au fost duși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu pentru a fi audiați în vederea dispunerii măsurilor legale.
        Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii