Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICR Berlin susține participarea românească la Salonul Dunării „Donausalon” din Berlin

ro

03 Mar, 2014 19:12 1222 Marime text
Pe 5 martie 2014, în spaţiile Ambasadei Republicii Slovace şi în cele ale Reprezentanţei Landului Baden-Württemberg la Berlin va avea loc cea de-a doua ediţie a Salonului Dunării.
Evenimentul va cuprinde un concert de jazz, la sediul Ambasadei Republicii Slovace, la orele 17.45, urmat de un colocviu, la sediul Reprezentanţei Baden-Württemberg, la orele 19.30, sub titlul generic „Ştiinţă şi Educaţie – Motoare pentru prosperitate în Spaţiul Dunărean”, şi de un al doilea concert de jazz, la sediul amintitei Reprezentanţe. Întreaga manifestare se desfăşoară sub egida Bursei Internaţionale de Turism 2014, care are loc în perioada 5-9 martie 2014 la Berlin.

Donausalon, aflat la cea de-a doua ediţie, a fost iniţiat în 2013 de Reprezentanţa Baden Württemberg la Berlin, în colaborare cu ambasadele ţărilor riverane Dunării. Evenimentul este alcătuit dintr-un program de conferinţe şi prelegeri cu personalităţi politice importante, în jurul unor teme relevante pentru politica ţărilor dunărene, precum şi dintr-un program artistic ce diferă de la un an la altul.
În cadrul celor două concerte de jazz, vor participa la un jam session şapte muzicieni de jazz provenind din șapte ţări dunărene (Michael Kersting din Germania, Josef Abentung din Austria, Matúš Jakabčic din Slovacia, Primoz Fleischman din Slovenia, Renato Rožić din Croația, Vladimir Karparov din Bulgaria şi Adrian Ciceu-Cicero din România).

Adrian Ciceu-Cicero a studiat percuţie la Conservatorul din Bucureşti. Fiind mulţi ani membru al orchestrei simfonice a studiourilor de film Bucureşti, a realizat ilustraţie muzicală pentru Teatru la microfon. În 1969 a emigrat la Berlin, unde a devenit membru al orchestrei televiziunii „Freies Berlin“ şi al big bandului Paul Kuhn. Începând cu anii 1990, s-a specializat în folosirea tehnicilor braziliene şi cubaneze de a cânta la tamburello şi pandeiro.

Programul din acest an:

Ora 17.45:

Jazz Jam Session, la Ambasada Republicii Slovace (Hildebrandstraße 25, 10785 Berlin)
Ora 19.30:
Colocviu cu experţi din domeniile economic, financiar, al educaţiei, cercetării şi turismului, la sediul reprezentanţei Baden Württemberg (Tiergartenstraße 15, 10785 Berlin).
Ora 20.30:
Jazz Jam Session, la sediul reprezentanţei Baden Württemberg la Berlin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii