Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC a desemnat furnizorul de mobilier pentru ambulatoriul din Eforie Sud (document)

ro

19 Aug, 2016 00:00 3282 Marime text



Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
În urmă cu doi ani, Consiliul Judeţean Constanţa semna contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Eforie Sud“, proiectul fiind co-finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3- “Îmbunătăţirea Infrastructurii Sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1- “Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Zilele trecute, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a desemnat câştigătorul contractului intitulat “Mobilier şi alte dotări”, aferent proiectului mai sus menţionat.  Societatea câştigătoare a contractului, cu o valoare estimată totală de 177.134,05 lei,  este Novaintermed SRL, care şi-a adjudecat contractul cu o propunere financiară mai mică decât valoarea estimată a acestuia, respectiv 136.929,38 de lei. Criteriul de atribuire al contractului a fost preţul cel mai scăzut. Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei a fost procedură offline, conform  invitaţiei de participare publicată portalul licitaţiilor electronice în data de 9 martie 2016. Procedura de atribuire a avut loc prin cerere de ofertă.

La data deschiderii ofertelor, 24 martie 2016, CJC a primit doar şase oferte de la societăţile interesate de contract, se arată în documente.  
Conform declaraţiei de participare întocmite de Serviciul de Achiziţii, din subordinea CJC, ceilalţi cinci ofertanţi sunt: Nova Tech Med SRL, cu sediul în Bucureşti, Global Equipments SRL, cu sediul în judeţul Craiova, Eurodidactica SRL, cu sediul în oraşul Otopeni din judeţul Ilfov, Mobteco Product SRL, cu sediul în Bucureşti şi Expomob Sicomar Management SRL, cu sediul în judeţul Constanţa.
Obiectul contractului este constituit de modernizarea şi reorganizarea spaţiilor din cabinete, săli de asteptare, spaţii administrative prin echiparea ambulatoriului din staţiunea Eforie Sud cu mobilier.

Remember. Ambulatoriul “problemelor”

Reamintim că într-o şedinţă extraordinară de la finalul lunii mai a acestui an, consilierii judeţeni  au aprobat prelungirea lucrărilor pentru reabilitarea Ambulatoriului Eforie Sud “din motive independente de voinţa beneficiarului” până la finalul lunii august 2016. Cum lucrările sunt finalizate în proporţie de 96%, iar în timpul care a mai rămas acestea nu pot fi finalizate, perioada de reabilitare a ambulatoriului a fost prelungită până la data de 1 noiembrie 2016.De altfel, pentru reabilitarea ambulatoriului, în perioada 24.03.2016 - 12.05.2016 s-au întocmit trei procese-verbale pe analiza documentelor de calificare şi au fost solicitate calificări. În urma răspunsurilor la clarificări, au fost întocmite cinci procese-verbale de analiză pe răspunsurile ofertanţilor. În data de 11.07.2016 s-a întocmit raportul procedurii, în urma căruia s-a încheiat contractul de furnizare mobilier şi alte dotări la care facem referire mai sus.

Despre Novaintermed SRL

Furnizorul de mobilier pentru ambulatoriul din Eforie Sud, societatea Novaintermed SRL, are sediul social în sectorul 2 din Bucureşti, pe strada Ceaikovski şi a fost înfiinţată în anul 1994. Din structura acţionariatului societăţii fac parte: Emilia Isculescu, născută în luna mai a anului 1978, în judeţul Călăraşi, cu o cotă de participare de 3%, Maria Iosif, născută în luna februarie a anului 1961, în oraşul Lugoj, din judeţul Timiş, cu o cotă de participare de 96% şi Elena Mariana Rocsin, născută în luna august a anului 1952, în judeţul Maramureş, cu o cotă de participare de 1% în cadrul firmei. De menţionat că acţionarul Maria Iosif este şi administratorul societăţii. Firma care ca activitate principală  “comerţul cu ridicata nespecializat”, conform datelor de la Registrul Comerţului, disponibile la data de 18 august 2016.
Novaintermed SRL a avut în anul 2015 o cifră de afaceri de 86.270.019 lei, datorii totale de 31.733.499 de lei, venituri totale în valoare de 89.175.440 de lei şi cheltuieli totale în valoare de 80.352.975 de lei. Societatea a avut în acelaşi an un număr de 63 de angajaţi şi un profit de 8.822.465 de lei.

De menţionat că societatea nu se află la primul contract cu CJC. În anul 2011, firma Novaintermed SRL şi-a atribuit contractul „Furnizare echipamente medicale - maşini, utilaje şi instalaţii pentru ocrotirea sănătăţii", aferent proiectului de „Reabilitare a infrastructurii, modernizare, dezvoltare şi echipare a ambulatoriului de specialitate TBC din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa" (Lotul 3 - Aparate şi echipamente pentru laborator TBC), contract cu o valoare totală finală  de 1.232.178,93 lei. 

În secţiunea "Documente" a acestui articol, puteţi vizualiza fişa de date a anunţului de participare, aşa cum a fost ea publicată în SEAP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii