Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capacitatea feroviară din Port, dezvoltată anevoios APMC a cerut, contra cost, extinderea duratei contractului cu şase luni (document + galerie foto)

ro

28 Jul, 2014 00:00 2157 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC) derulează, în acest an, o serie de proiecte finanţate din fonduri europene pentru dezvoltare. Printre acestea figurează unul prin care APMC îşi propune „dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanţa“. Recent, instituţia a semnat un nou contract pentru prestarea de „servicii suplimentare/adiţionale de asistenţă tehnică de supraveghere execuţie lucrări la contractul de prestări servicii nr. 35654/03.12.2012 pentru realizarea obiectivului de investiţii «Dezvoltarea capacităţii feroviare în sectorul fluvio maritim al Portului Constanţa şi extinderea duratei contractului cu 6 luni»“. Au necesitat prelungirea timpului de execuţie: „servicii de arhitectură; servicii de inginerie şi servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană şi servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică; servicii de testare şi analiza tehnică“. Valoarea finală a contractului este de 207.000 de lei şi implică prestarea unor servicii de consultanţă în domeniul ingineriei şi al construcţiilor, dar şi servicii de supraveghere a lucrărilor. Contractul a fost atribuit în urma unei negocieri fără anunţ de participare, fiind vorba despre „noi lucrări/servicii, constituind o repetare a lucrărilor/serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte conforme cu cele stabilite în directivă“. Contractul a fost atribuit asocierii Systra SA (lider de asociere) - SC Metroul SA.

Bani gârlă în Portul Constanţa

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale Europene şi de la bugetul statului, în conformitate cu contractul de finanţare nr. 192/23.09.2013. Finanţarea se realizează din fonduri structurale (85%) şi de la bugetul de stat (15%).
Lucrările pentru care a fost necesară extinderea termenului de lucru constau în realizarea unui complex feroviar sistematizat în sectorul fluvio-maritim al Portului Constanţa, care să asigure deservirea optimă şi unitară a actualilor şi viitorilor operatori portuari. În prima etapă, au fost executate doar liniile de cale ferată, care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic până în anul 2020.
Valoarea totală a proiectului este de 94.779.144 de lei, iar termenul de implementare era 2012 - 2014. Valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 54.294.348,88 de lei (fără TVA), antreprenor general fiind asocierea SC Consal Trade SRL - SC Livarom Prest SRL - SC Elcomex IEA SA - SC Vio Top SRL. Valoarea contractului de asistenţă tehnică de supervizare a execuţiei lucrărilor este de 819.975 de lei (fără TVA), consultant fiind asocierea Systra SA - SC Metroul SA Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii