Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bye-bye, Pomacost? Primăria Constanţa dă zeci de mii de lei pe răsaduri de flori unei firme din capitală (document)

ro

08 Jul, 2016 00:00 4889 Marime text
 

„Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“..

Pe 25 aprilie, Primăria Constanţa atribuia firmei Silva Group Logistics Division SRL un contract  în valoare de 39.600 de lei. Municipalitatea era însă dispusă să dea până la 44.800 de lei (aproape 10.000 de euro) pentru a cumpăra răsaduri de flori.
 
Astfel, firma câştigătoare va furniza municipalităţii petunii mari de aceşti bani. Procedura aleasă de Primăria Constanţa pentru acest contract a fost cererea de ofertă, licitaţia desfăşurându-se electronic.
 
Silva Group a fost înfiinţată în anul 2007 şi s-a ocupat, iniţial, cu vânzarea de pomi de Crăciun. Firma are astăzi un capital social de 320.200 de lei şi, conform ultimei înregistrări la Registrul Comerţului, se ocupă de „comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare”.
 
Societatea este deţinută în prezent de Ovidiu Cosmin Neacşu, cu 0,0313%, în timp ce Marian Ştefan Voicu, care este şi administrator, are 99,9687% dintre participările în firmă. Ambii asociaţi sunt din Bucureşti. Până anul trecut, capitalul social al firmei era de 200 de lei, asociaţii având părţi sociale a câte 100 de lei. Se pare că cel din urmă a venit însă cu un aport considerabil de capital, acest fapt propulsându-l în poziţia de asociat majoritar.
 
Cum spuneam, anul trecut, aceeaşi firmă a luat de la Primăria Constanţa 326.300 de lei, prin contractul „Achiziţionarea de răsaduri de flori în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi din aceste zone publice. Lot 1: Petunia hybrida grandiflora (petunia mare) - culori roşu, portocaliu galben, roz, mov. Lot 2: Gazania splendens (gazania) - culoare galben şi portocaliu. Lot 3: Salvia splendens (salvia) - culoare roşie. Lot 4: Canna indica (Cana) - culoare roşu, galben. Lot 5: Chrysanthemum (crizanteme, tufănele de toamnă) - culori galben, mov”.
 
Până nu demult, „preferata“ Primăriei Constanţa pentru astfel de contracte era societatea Pomacost SA.
 
Numele lui Marian Ştefan Voicu mai apare ca administrator şi în firmele Silva Group Retail Division SRL şi Rod Silva Group Romania SRL. Pe lângă aceste firme, în care este şi asociat, el mai deţine această calitate şi în Crisanta Prod Music SRL, Silva Group Divizia Agricolă SRL şi Sod Silva Group România SRL.
 
Asociatul său, Ovidiu Cosmin Neacşu, mai apare şi în firmele Novico Union SRL, Silva Group Divizia Agricolă SRL, Silva Group Retail Division şi Sod Silva Group România SRL. Neacşu nu este însă administrator în nicio firmă.
 
În anul 2015, Silva Group Logistics Division SRL a obținut, la Galați, un acord-cadru pentru furnizarea florilor plantate în parcuri, scuaruri, peluze stradale și grădini publice, în valoare de 725.295 de lei plus TVA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii