Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privind semnarea de către AEP a Memorandumului de Intenție pentru crearea Asociației Internaționale a Organizațiilor de Formare Electorală (IAETO)

ro

07 Mar, 2015 12:05 1167 Marime text
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va face parte dintr-un organism internațional specializat în instruirea și formarea oficialilor electorali. În acest sens, AEP a semnat Memorandumul de Intenție pentru crearea Asociației Internaționale a Organizațiilor de Formare Electorală (IAETO).

Documentul a fost prezentat în cadrul celei de-a cincea Conferinţe internaţionale a instituţiilor de management electoral, cu tema ”Alegeri incluzive”, care s-a desfășurat în oraşul Batumi din Georgia, în perioada 24-26 februarie 2015. Evenimentul a fost organizat de Comisia Electorală Centrală din Georgia, cu sprijinul şi cooperarea Centrului Internaţional pentru Studii Parlamentare. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai unor instituții de management electoral din 18 țări și numeroase organizații internaționale de prestigiu, precum Asociația Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), Consiliul Europei, Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES) și Oficiul pentru Democrație și Drepturile Omului (OSCE/ODIHR).

Memorandumul a mai fost semnat de Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare, Centrul de Dezvoltare, Reformare şi Pregătire a Sistemelor Electorale, Comisia Electorală Centrală din Georgia și Institutul Electoral Federal din Mexic.
Obiectivul asumat al acestui organism internațional de training electoral este profesionalizarea oficialilor electorali, condiție esențială pentru a asigura eficiență și corectitudine în desfășurarea alegerilor.
Asociația Internațională a Organizațiilor de Formare Electorală își propune să valorifice cele mai recente tendințe, provocări și evoluții în domeniul instruirii și formării electorale, precum și expertiza fiecăruia dintre membrii săi, pentru a îmbunătăți instruirea și consolidarea capacităților în domeniul electoral.
Direcția comunicare și relații externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii