Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ privind participarea președintelui AEP la Conferința internațională cu tema „Administrația electorală - provocări regionale și experiențe dobândite”

ro

18 Feb, 2015 17:00 1078 Marime text
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), doamna Ana Maria Pătru, a participat, în perioada 15-17 februarie 2015, la Conferința internațională cu tema „Administrația electorală: provocări regionale și experiențe dobândite”, care a avut loc în capitala Ucrainei, Kiev.
Evenimentul a fost organizat de Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES), în colaborare cu Comisia Electorală Centrală (CEC) a Ucrainei și a reunit  reprezentanți ai organismelor de management electoral din Europa, precum și experți electorali internaționali în domeniu.
Cu prilejul acestui eveniment, președintele AEP, doamna Ana Maria Pătru, a dat curs invitației formulate de omologul său din Ucraina, domnul Mykhailo Okhendovskiy, care a solicitat o întâlnire oficială cu delegația română. În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții pe tema Memorandumului de asistență și colaborare în domeniul electoral, semnat de Autoritatea Electorală Permanentă a României și Comisia Electorală Centrală a Ucrainei, în data de 5 septembrie 2014, la București.
La întrevedere au mai participat vicepreședintele AEP, domnul Marian Muhuleț, vicepreședintele CEC Ucraina, domnul Andriy Magera, precum și doi reprezentanți ai IFES - doamna Renata Lapti și domnul David Ennis. Discuțiile au vizat activitățile concrete prevăzute în Memorandumul semnat de cele două părți privind sprijinul reciproc în demersurile de construcție și implementare a sistemelor electorale din țările lor. Colaborarea dintre cele două organisme electorale presupune schimburi de informații și de expertiză privind soluțiile legislative și tehnice în materie de management electoral, dar și proiecte comune de îndrumare a personalului electoral și de educare a alegătorilor.
În prima zi a Conferinței, doamna Ana Maria Pătru a susținut o prezentare cu titlul “Alegerile din România în 2014: provocări și soluții”, prin care a punctat rolul AEP în buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru Parlamentul European și pentru Președintele României.
“Eu consider că implementarea cu succes a Registrului Electoral este de departe cea mai mare realizare a noastră”, a declarat doamna Ana Maria Pătru, referindu-se la implementarea bazei de date electronice a alegătorilor cu ocazia alegerilor europarlamentare  din 25 mai 2015.
De asemenea, președintele AEP e evidențiat creșterea prezenței la vot la cele două tipuri de alegeri.
“Această prezență la vot a fost, parțial, rezultatul campaniei noastre de informare a alegătorilor”, a afirmat președintele AEP, doamna Ana Maria Pătru.
În cadrul panelului de discuții cu tema „Tehnologii inovatoare în procesul electoral”, vicepreședintele AEP, domnul Marian Muhuleț, a prezentat aplicația ”Registrul electoral”.
Conferința a continuat cu mai multe sesiuni de discuții ce au vizat instruirea oficialilor electorali, planificarea și pregătirea proceselor electorale și utilizarea noilor tehnologii în alegeri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii