Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei Doar stenogramele arată ce aviz a primit legea ce pedepsește dezvăluirea de informații din dosare

ro

30 Oct, 2014 12:05 1626 Marime text
Candidatul independent la Președinție Monica Macovei a declarat joi că legea ce pedepsește dezvăluirea de informații din dosare aflate în curs de cercetare este o îngrădire a libertății presei și a precizat că stenogramele din ședința de Guvern sunt cele care pot lămuri dacă Executivul a dat aviz favorabil sau negativ acestui proiect.

"Nu poți să crezi nimic. Ședința de Guvern avusese loc, sunt stenograme. După aceea a apărut un comunicat cum că avizul nu mai e pozitiv, e negativ. Ce-au făcut? Au măsluit stenogramele, au făcut o ședință de Guvern seara târziu, a sunat Ponta și-a zis "dați comunicatul ăsta, schimbați tot"? Stenogramele sunt acolo. Hai să le cerem. Ni le dă? (...) Trebuie cerute stenogramele, nu putem să-i credem", a spus Macovei la RFI, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că în legea amintită 'este vorba de creșterea pedepsei pentru jurnaliști sau oricine altcineva, dar jurnaliștii sunt aceia care publica în presă probe din dosarele penale'.

Guvernul precizează, joi, că "dintr-o eroare tehnică" în comunicatul de presă emis după ședința de guvern de miercuri s-a transmis informația eronată că toate proiectele discutate în ședință au primit aviz favorabil.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii