Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai incendiar week-end din sezonul estival 2014 Muzică, dans şi distracţie la Constanţa, Vama Veche şi Mangalia (galerie foto)

ro

31 Jul, 2014 00:00 2917 Marime text
Muzică de calitate, petreceri până la răsărit, sunetele vibrante ale jazz-ului şi folk-ului, tricouri în vânt, festivaluri de neuitat, evenimente glamuroase, toate acestea sunt doar câteva dintre elementele ce alcătuiesc o experienţă autentică la Constanţa şi pe nisipurile Mării Negre. Este din nou timpul pentru muzică, dans şi distracţie!
 
JOI, 31 iulie, evenimente elegante, cinema în aer liber, ultimul concert al trupei Hi-Q şi debutul Festivalului „Folk You! Florian Pittiş”
 
Clubul Le Gaga Mamaia şi-a deschis porţile pentru sezonul estival 2014 pe 12 iunie, iar în această seară, începând cu ora 20.30, organizează unul dintre cele mai elegante evenimente din Constanţa, „Dinner Show by Cătălin Botezatu”, ce va avea loc în cadrul restaurantului Vaca del Mar.
 
Tot în seara această, petrecerea „Hot Girls Night” va încinge atmosfera la Heaven’s Hell din Constanţa, în cadrul căreia fetele sunt invitatele speciale ale serii, primind, între orele 22.00 şi 2.00, long-drink-uri din partea casei. Intrarea la acest eveniment este liberă, iar responsabil cu muzica va fi DJ Kronk.
 
Pe 29 iulie, formaţia Hi-Q a împlinit 18 ani de la înfiinţare, iar cu această ocazie, membrii trupei au anunţat oficial ultimul concert, ce va avea loc în această seară, de la ora 20.30, la Crema Beach din staţiunea Mamaia. În cadrul concertului, Dana, Florin şi Mihai vor cânta toate hit-urile trupei din 1996 până în prezent.
 
Astăzi, la Vama Veche, începe cea de-a X-a ediţie a Festivalului „Folk You! Florian Pittiş”. În fiecare seară a festivalului, care ţine până pe 2 august, se va ridica cortina de la ora 18.00. Ediţia de anul acesta urmăreşte să evidenţieze tinerii care se dedică genului folk.
La această ediţie aniversară va exista un trofeu realizat de artistul plastic Giulian Dumitriu. În cadrul evenimentului s-au înscris peste 50 de tineri, dintre care au fost selectati şase concurenţi, ale căror compoziţii pot contribui la patrimoniul muzicii folk.
Astfel, în această seară, pe scenă vor evolua Cristian Mihai, trupa Icarus şi Palalae Claudiu Iulian. Cristian Mihai, originar din Tulcea, cântă la chitară şi a obţinut primul loc la numeroase festivaluri. Trupa Icarus este formată din Andrei Cicioc şi Bogdan Pinghireac, ambii din Botoşani. Piesele trupei au fost premiate la toate festivalurile de gen din ţară. Palalae Claudiu Iulian, originar din Suceava, urmează facultatea la Braşov şi cântă la chitară de trei ani.
De asemenea, tot joi, vor urca pe scenă Fitil Aprins, Adrian Ivanitchi, Walter Ghicolescu, Ovidiu Mihăilescu, Mihai Napu, Zuralia Orchestra, Andrei Păunescu, Paula Seling, Nişte Băieţi, Alternosfera, Byron şi Kempes.
Vineri, 1 august, vor concura pentru Trofeul Folk You! Ciprian Cotruţă, Cosovanu Paul-Ovidiu şi Nicu Boico. Ciprian Cotruţă are 24 de ani, este din Botoşani şi a susţinut recitaluri în deschiderea concertelor unor mari trupe din România, precum Spitalul de urgenţă, Iris sau Voltaj. Cosovanu Paul-Ovidiu are 18 ani şi este tot din Botoşani. S-a apucat serios de muzică în urmă cu cinci ani, iar în septembrie va susţine admiterea la UNATC. Nicu Boico, în vârstă de 18 ani, din Maramureş, este în anul IV la Liceulul Pedagogic „Regele Ferdinand’’, din Sighetu Marmaţiei. A participat la numeroase concursuri, fiind invitat să susţină un micro-recital la gala folk „Floare de Colţ’’, din Sighetu Marmaţiei.
Vineri vor susţine spectacole şi Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei, Ovidiu Scridon, Adrian Sarmasan, Proiectul Tivodar, Dinu Olăraşu, Emeric Set, Zoia Alecu, Trooper, Ducu Bertzi & Mihai Nenita, Nicu Alifantis, OCS, Taxi, Pasărea Rock, Cristi Minculescu.
 
În ultima seară de festival, pe scena Folk You vor urca Contraste, Maria Gheorghiu, Basska, Alexandru Andrieş, Alina Manole Band, Ada Milea, Florin Chilian, Viţa de Vie, Travka, Celelalte Cuvinte şi Vama.
Pe 2 august, va fi înmânat trofeul festivalului de Marius Tucă, preşedintele Asociaţiei  Mişcarea de Rezistenţă. Pe lângă trofeu şi lansări de albume, cea de-a X-a ediţie Folk You! va avea şi o trilogie de jam session. Totodată, Festivalul „Folk You!” va include lansări de albume. Astfel, pe 31 iulie, de la ora 17.00, Mihai Napu va veni cu „Iubirea divină”, în timp ce „Fericirea de luni” a Alinei Manole va ajunge în Vamă pe 1 august, tot la ora 17:00, urmând ca pe 2 august, Walter Ghicolescu să lanseze „Cântec rockstit”.
 
În perioada 29 iulie - 3 august, Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber” ajunge la Constanţa, unde va instala cel mai frumos şi performant cinematograf de vară. O selecție impresionantă de filme, aclamate de critici la festivaluri importante, vor putea fi vizionate de către constănțeni în aer liber, în curtea din spatele complexului City Park Mall.
Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber” aduce la Constanţa cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Ecranul gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.
Astfel, în spatele mall-ului City Park, de marţi, a început proiectarea unor filme extraordinare, iar în această seară, de la ora 21:30, va rula comedia „Puzzle Chinezesc” / „Casse Tete Chinois”, în regia lui Cedric Klapisch. Xavier încearcă să își găsească locul ca bărbat, dar și ca tată. Când mama copiilor săi se mută în alt oraş, nu suportă gândul că va trăi departe de aceştia, și se mută la New York, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui. 
 
De asemenea, tot în această seară, va avea loc „Seara bicicletelor”, un eveniment desfăşurat pe parcursul verii la Constanţa şi dedicat tuturor celor care deţin o bicicletă şi iubesc acest tip de activitate. Cei care doresc să participe se vor întâlni la Casa de Cultură, de la ora 19:30, când vor porni, pe două roţi, pe traseul parcurs şi în urmă cu o săptămână: Casa de Cultură - Kaufland - Cora Brătianu - CET - Km 5 - Gară - ICIL - Casa de Cultură - Trocadero - Dacia - City Park Mall - Delfinariu - Capitol - Poarta 2 - Restaurant Agenţia de Voiaj. Evenimentul promovează ciclismul, mişcarea, dar şi socializarea.

Cei care doresc să urmărească o piesă de teatru o pot face pe terasa Hotelului Iaki din staţiunea Mamaia, unde, începând cu ora 19.00, Vera Linguraru va juca în piesa „Coana Chiriţa la Mamaia”.
 
VINERI, 1 august, jazz, Nora en Pure, formaţii româneşti cunoscute, câştigătorul primei ediţii MasterChef
 
De la ora 19.00, pe 1 august, într-un cadru relaxat, la Goblin Vama Veche, devenit un punct de referinţă pe plajă, vor avea loc concerte live. Astfel, vineri, în cadrul evenimentului „Sin Summer”, vor concerta Subcarpaţi, Gojira şi Planet H, în timp ce sâmbătă, 2 august, toţi cei prezenţi se vor întâlni cu Robin and the Backstabbers şi Byron.
 
Vineri seară, distracţia debutează la Le Gaga Mamaia, de la ora 23.00, în cadrul petrecerii „Live what you love”, în timp ce la Fratelli Beach & Club Mamaia, scena va fi pregătită pentru petrecerea „Addicted Forever”, la care va mixa DJ Johnny DaMix. Evenimentul începe la ora 23.30, iar minorii nu au acces la acest spectacol. 
 
Tot pe 1 august, începând cu ora 20.00, în perimetrul Piaţetei Perla, se va desfăşura a doua ediţie a galei premiilor muzicale româneşti, iar de la 23.00, până la primele ore ale dimineţii, la Crema Summer Club, va avea loc un afterparty cu ocazia acestui eveniment. În cadrul petrecerii, responsabili cu muzica vor fi DJ Zavi & MC M’CKOO. Intrarea este liberă.
 
La Princess Summer Club din staţiunea Mamaia, de la ora 22.00, se va desfăşura evenimentul intitulat „Fashion Summer Party”, în cadrul căruia vor fi prezente Denisa Nechifor şi modele de la Fashion Week. Pe scenă vor urca Puya, DJ Sava, Raluca, MC Nonis G şi Nevada Boesian.
 
De asemenea, tot vineri, dar de la ora 21.00, la Heaven's Hell, va fi organizat un interviu muzical în vederea ocupării unui loc în familia Paranoia13. Recrutarea îi va oferi MC-ului ales acces la experienţa membrilor, dar şi la creaţiile acestora. Se caută un artist cât mai complex, cu o perspectivă originală asupra vieţii, dar şi un bun textier, cu un flow antrenat, care va lucra direct cu producătorii Paranoia13.
Astfel, în seara evenimentului, ca primă probă, cei înscriși, după prezentări, vor interpreta o piesă creată de ei, respectiv cea cu care s-au înscris la concurs. A doua probă pe care o vor susţine va consta în interpretarea unui text scris de ei. Accesul la eveniment costă cinci lei pentru concurenţi, dar şi pentru susţinători.
 
De la ora 22.00, la Cabo Beach, elveţianca Nora En Pure, cunoscută datorită hit-ului „Come With Me” şi stilului neconvenţional, deep house şi indie dance, va susţine un spectacol. Intrarea costă 20 de lei. 
Tot vineri seară, toţi cei prezenţi la Oha Beach, „prima plajă independentă cu înclinări artistice din România”, vor avea parte de un concert al celor de la RoadkillSoda, ce promit o experienţă nouă cu un sound local influenţat de cultura americană a anilor ‘70. RoadkillSoda, un proiect început în iarna anului 2011, a luat naştere în mod natural atunci când chitaristului formaţiei, Mihnea, alături de Para, în cadrul unui jam session, decide să împărtăşească cu publicul larg sound-ul de la repetiţii. Pe nisipul Mării Negre, tot mâine seară, vor concerta Land3r şi Insoulvent, în timp ce sâmbătă va susţine un spectacol trupa Fierbânţeanu, un duo electro/experimental ce încorporează în muzica sa elemente pop, electro, psihedelic, noise, ambiental şi colaj sonor.
 
Tot vineri, în faţa Casei de Cultură a Municipiului Mangalia va avea loc un concert extraordinar susţinut de Harry Tavitian. Seara va fi deschisă de poeta şi editoarea Denisa Comănescu, coordonatoarea colecţiei Humanitas Fiction, care, în cadrul evenimentului, va prezenta cele mai recente apariţii.
„Cu Denisa sunt prieten vechi şi am făcut împreună un recital de jazz şi poezie, la Muzeul Literaturii Române din București. Denisa va recita câteva dintre poemele sale, pe care eu le voi însoţi cu improvizaţii de jazz. Apoi, va urma recitalul meu, în care o voi avea ca invitată pe Aida Tavitian”, a anunţat artistul pe blogul personal. Intrarea la acest spectacol este liberă, iar concertul este prilejuit de Târgul „Carte la nisip” de la Mangalia.
 
Şi în sezonul estival 2014, Hotelul Vega din staţiunea Mamaia păstrează tradiţia şi organizează concerte live ale artiştilor cunoscuţi din România şi nu numai. Dacă săptămâna trecută a concertat artista de muzică grecească Despina Vandi, weekend-ul acesta este rândul formaţiilor româneşti. Astfel, pe 1 august, Proconsul va încânta publicul cu hit-urile lor, printre care se numără „Cerul”, „Fata pentru care cânt”, „Aşa trec anii”, iar sâmbătă, 2 august, trupa Taxi va susţine un concert. În deschiderea fiecărui spectacol, toţi cei prezenţi vor avea posibilitatea de a-i asculta pe cei de la Vega Band, care pot fi văzuţi pe terasa Restaurantului Akolade în fiecare seară din sezonul estival.
 
Claudiu Bleonţ şi Magda Catone revin la Teatrul de Vară Jupiter, pentru spectacolul „Un bărbat şi mai multe femei”, o adaptare după Leonid Zorin. Comedia spumoasă abordează eternul conflict dintre bărbaţi şi femei, cu accente pe comunicarea conflictuală. Claudiu Bleonţ joacă rolul bărbatului, în timp ce Magda Catone interpretează opt femei. Ea va fi, pe rând, soţie, seducătoare de meserie, şefă de companie multinaţională, medic şi funcţionar. În acest context, personajul masculin se va întâlni, pe parcursul spectacolului, cu femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată şi femeia victimă. Costumele sunt realizate de Oana Păunescu. Preţul unui bilet este de 20 de lei.
 
Totodată, în această seară, de la ora 20.00, la Hotel Iaki din staţiunea Mamaia, câştigătorul primei ediţii a emisiunii MasterChef, Petru Buiuca, va face o demonstraţie de live cooking, care va include prepararea unui aperitiv, a două feluri principale şi a unui desert.
 
În cadrul evenimentului Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber”, de la ora 21.30, la City Park Mall, va fi proiectat filmul „Marea frumuseţe” / „La grande bellezza”, în regia lui Paolo Sorrentino. În anul 2014, a primit Oscarul la categoria „Cel mai bun film străin”
 
SÂMBĂTĂ, 2 august, petreceri până dimineaţa, concerte, stand-up comedy, Gala Superkombat
 
Clubul Le Gaga Mamaia se numără printre cele mai exclusiviste şi mai elegante cluburi, distincţie oferită recent de reţeaua celor mai bune cluburi din lume, astfel că sâmbătă seara se petrece până la primele ore ale dimineţii.
 
Petrecerile continuă la Heaven’s Hell şi sâmbătă, când, de la ora 22.00, va avea loc evenimentul „We love music”, în cadrul căruia responsabil cu muzica va fi DJ Kronk. Cei prezenţi vor asculta melodii din diverse genuri muzicale, precum hip hop, reggae, r’n’b, rock sau dubstep. Intrarea este liberă.
 
Tot sâmbătă, de la ora 22.30, la Broadway Café din Constanţa, va avea loc un concert al formaţiei MT Place, o trupă tânără de rock alternativ, cu influenţe punk. În decursul carierei, cei de la MT Place, originari din Constanţa, au concertat în diverse cluburi. Preţul unui bilet pentru acest concert este de 15 lei.
 
Dacă la Crema Summer Club, începând cu ora 23.00, va avea loc petrecerea „Super Kombat”, în cadrul căreia va fi prezent Cătălin Moroşanu şi responsabili cu muzica vor fi DJ Zavi şi M’CKOO, în clubul Fratelli din Constanţa, de la ora 23.30, DJ Johnny DaMix va oferi o perspectivă rafinată de distracţie.
 
Gala Superkombat World Grand Prix IV, ce va avea loc sâmbătă la Constanţa, de la ora 21.00, în Sala Sporturilor, îi va aduce faţă în faţă, în main-event-ul întrecerii, pe Cătălin „Moartea din Carpaţi“ Moroşanu şi pe grecul Giannis „Hercule“ Stoforidis.
 
În perioada 2-3 august, în parcarea Carrefour, va avea loc etapa a cincea a Campionatului Naţional de Îndemânare Auto, competiţie organizată de GT Auto Club Sportiv şi Automobil Clubul Român (ACR). Piloţi din toată ţara, amatori şi profesionişti, revin la Constanţa pentru a-şi demonstra abilităţile în conducere, într-un adevărat spectacol, cu derapaje controlate, slalomuri, întoarceri cu frâna de mână la 180 de grade sau la 360 de grade, totul contra cronometru.

În perioada 1-3 august, de la ora 22.00, la Harlequin Mamaia din Constanţa, Mihai Bobonete şi Adrian Văncică vor susţine un spectacol de stand-up comedy. Anul trecut, cei doi comedianţi, începând cu luna iunie, au colindat ţara în lung şi lat, aducând umorul şi voia bună în 15 oraşe, printre acestea numărându-se Constanţa, Timişoara, Oradea, Giurgiu, Suceava. Preţul unui bilet pentru spectacolul de la Harlequin este de 55 de lei.
 
Teatrul de Vară Jupiter încheie săptămâna cu spectacolul „Florida Show”, un număr spectaculos de dresaj cu foci, lei de mare, dar şi alte animale acvatice, care va avea loc sâmbătă, 2 august, dar şi duminică, 3 august. Dresorul este Maik, fostul concurent de la emisiunea „Românii au talent”. Preţul unui bilet este de 30 de lei.
 
Totodată, sâmbătă, la City Park Mall, de la ora 21.30, va rula filmul „Kon-Tiki”, în regia lui Joachim Ronning şi Espen Sandberg. Producţia relatează epopeea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Oceanul Pacific timp de 101 zile cu o plută din lemn de balsa, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi traversat oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene.
 
DUMINICĂ, 3 august, cinema în aer liber
 
Duminică, de la 21:30, Caravana Metropolis încheie un weekend plin de evenimente cu filmul „Adâncul” / „The Deep”, cel mai apreciat film islandez al tuturor timpurilor şi laureat cu 11 premii la EDDA Awards Islanda. Povestea se bazează pe accidentul incredibil care a avut loc în mările Islandei în anul 1984. Un pescar încearcă să supraviețuiască înotând kilometri până la mal prin apele reci, după ce barca sa de pescuit se scufundă.
Evenimentul Caravana Metropolis - „Cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, înfiinţată de producătorul Daniel Mitulescu, ce are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii