Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilier judeţean fără indemnizaţie? După o viaţă de muncă, „zestrea“ lui Ion Radu nu iscă invidii (documente)

ro

18 Aug, 2015 00:00 4408 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Toamna anului 2012 i-a adus lui Ion Radu primul mandat de consilier judeţean. Acesta a candidat pe listele Partidului Popular Dan Diaconescu pentru Consiliul Judeţean Constanţa însă, în octombrie 2014, a demisionat din partid, unde avea funcţia de secretar al Organizaţiei Judeţene PPDD Constanţa, şi s-a decis să activeze în cadrul filialei PSD de la malul mării. Motivul invocat la acea vreme a fost acela că, timp de doi ani şi jumătate cât a fost în opoziţie, nu a reuşit să-şi promoveze proiectele, ceea ce-l făcea să se simtă „într-un con de umbră“. Şi asta în condiţiile în care, la un moment dat, PPDD şi PSD aveau un acord semnat la centru care prevedea colaborarea la nivelul administraţiilor publice locale. Aderarea la PSD i-a fost răsplătită cu funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Constanţa.

Doar interese politice

Conform prevederilor legale în vigoare, şi aleşii judeţeni trebuie să-şi actualizeze, periodic, declaraţiile de avere şi de interese. Cea mai recentă actualizare a documentelor respective aparţinând lui Ion Radu, postate pe site-ul CJC, datează din data de 25 mai 2015.

Declaraţia sa de interese cuprinde doar funcţia politică pe care i-au oferit-o social-democraţii constănţeni. Altfel spus, Radu nu are decât interese politice, fiind dedicat acum organizării şi dezvoltării filialei municipale Constanţa.

Nici declaraţia de avere nu este impresionantă, deşi se pare că unele rubrici au fost omise. Dar să le analizăm pe rând.
La capitolul „terenuri“, consilierul judeţean PSD nu are cu ce se lăuda, rubrica fiind goală. Nici în ceea ce priveşte zestrea imobiliară nu excelează, Ion Radu având cotă parte dintr-o casă de 120 de metri pătraţi, achiziţionată în anul 1993. În schimb, alesul social-democrat are în garaj două autoturisme - un Hyundai şi un Citroen, ambele fabricate în anul 2006.

Nesiguranţă financiară?!

Pentru vremuri mai grele, Radu şi-a deschis, în 2010, un depozit bancar unde păstrează, potrivit declaraţiei de avere, 31.000 de lei. Ai fi tentat să spui că suma respectivă ar putea ajuta, în caz de urgenţă, însă, în luna august 2017, are de lichidat un credit bancar de 31.000 de lei. Altfel spus, dacă nu reuşeşte să strângă alţi bani, va fi nevoit să lichideze depozitul bancar.
Ceea ce rămâne un mister este faptul că, la capitolul „venituri“, consilierul judeţean PSD Ion Radu nu menţionează nicio sumă. Deşi în iunie 2014 declara indemnizaţia de consilier judeţean, în documentul din mai 2015 nu se mai regăseşte această sursă de bani. Şi asta în contextul în care mandatul său de ales va expira anul viitor. Asta dacă nu va candida din nou şi, cu ajutorul electoratului, va reuşi să-l prelungească pentru alţi patru ani.
 
În secţiunea Documente, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii