Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile şi interesele oamenilor care conduc Cultura din judeţul Constanţa (documente)

ro

26 Jan, 2015 00:00 4673 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele directorilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţiile de avere ale conducerii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, reprezentată de Magdalena Tiţă, director executiv, de consilierii Iolanda Ivanciu, Rodica Pătru şi Actuan Murat şi de inspectorul Mădălina Cliante.
 
 Potrivit declaraţiei de avere completate pe 15 mai 2014, Magdalena Tiţă, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, deţine un apartament de 43 mp, cumpărat în 2013. Ea nu are însă nici bunuri mobile, nici terenuri.
De asemenea, Magdalena Tiţă nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii şi obiecte de artă şi de cult şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro. Nu are nici conturi şi nici depozite bancare. Are, în schimb, un credit contractat, în 2013, de la BRD, în valoare de 28.500 de euro, scadent în 2028.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Magdalena Tiţă a realizat, ca director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, un venit de 39.936 de lei brut.
În ceea ce priveşte interesele, Magdalena Tiţă este preşedinte al Asociaţiei „Dobrogea - Istorie şi civilizaţie“ şi membru al Asociaţiei „Scutul cinegetic“. Niciuna dintre aceste calităţi nu este remunerată.
 
Conform declaraţiei de avere completate pe 20 mai 2014, Actuan Murat, consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, deţine alături de soţia sa un teren intravilan în Izvoru Mureşului (judeţul Harghita), de 162 mp, achiziţionat în 1998, şi un teren extravilan în localitatea Valea Dacilor din judeţul Constanţa, în suprafaţă de 9 hectare, dobândit prin moştenire.

Actuan Murat are, de asemenea, un apartament în municipiul Constanţa, dobândit în 1982, în suprafaţă de 68,22 mp, şi o casă de vacanţă în judeţul Harghita, construcţie în regie proprie, de 50 mp. Nu are însă niciun autoturism, nici conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe sau datorii.
În rubrica „Venituri“ din declaraţia de avere a lui Actuan Murat figurează salariul său de consilier superior în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, în valoare de 28.813 lei, şi patru venituri ale soţiei: 39.870 de lei, salariu de la SC Servicii Energetice Dobrogea SA Constanţa, 5.280 de lei, salariu de la SC ’97 Electronist SRL Constanţa, 2.850 de lei, salariu de la SC BDA Goş Electric SRL Constanţa, şi 4.781 de lei, salariu de la Transelcom Năvodari.
În aceeaşi declaraţie figurează şi pensia soţiei, de 17.050 de lei.

În ceea ce priveşte interesele, Actuan Murat este, aşa cum reiese din declaraţie, acţionar la SC Libri Maris SA Constanţa. De asemenea, este acţionar (moştenitor) la SC Romcim Bucureşti.

Totodată, consilierul superior din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa este membru al SNFP Constanţa.
 
Rodica Pătru, consilier la DJC Constanţa, deţine alături de soţul său un apartament în suprafaţă de 72,80 mp, achiziţionat prin cumpărare, în 1992. Acestuia i se adaugă un autoturism Volkswagen. Rodica Pătru nu are conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe şi nici datorii.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Rodica Pătru a realizat, în calitate de consilier al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, un venit de 22.534 de lei brut. Soţul său, Ioan Pătru, a realizat în aceeaşi perioadă de timp o pensie de 34.500 de lei.
Din declaraţia de interese, reiese că Rodica Pătru este acţionar la SC Libri Maris.
 
 Iolanda Ivanciu, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, şi-a completat cea mai recentă declaraţie de avere pe data de 16 mai 2014. Conform documentului, aceasta deţine un apartament în municipiul Constanţa, în suprafaţă de 25,9 mp, achiziţionat în 2014. Nu are autoturisme, conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe şi nici datorii.
În calitate de consilier în cadrul DJC Constanţa, a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un venit de 18.912 lei brut. În aceeaşi declaraţie figurează şi alocaţia copilului, în valoare de 504 lei.
Aşa cum reiese din declaraţia de interese, Iolanda Ivanciu este acţionar la SC Coremar şi membru SNFP.
 
 Mădălina Cliante, inspector la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa, deţine, conform declaraţiei de avere, un apartament în municipiul Constanţa. Ea nu are însă autoturisme, conturi şi depozite bancare, plasamente şi investiţii directe.
În ce priveşte veniturile, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Mădălina Cliante a realizat, ca inspector la DJC Constanţa, un venit de 16.116 lei, în vreme ce soţul său, muzeograf la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, unul de 26.982 de lei. Tot aici regăsim şi alocaţiile de stat ale celor doi copii, în valoare de 104 lei fiecare. Nu în ultimul rând, în declaraţia de avere a Mădălinei Cliante figurează şi o indemnizaţie de creştere a copilului, în valoare de 3.000 de lei.

În declaraţia de interese, e specificat faptul că Mădălina Cliante este membru al Asociaţiei „Dobrogea - Istorie şi civilizaţie“ Constanţa şi membru al INFP Bucureşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii