Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Can, mâncare turcească şi ceai negru din partea casei (galerie foto)

ro

17 Aug, 2015 00:00 3282 Marime text
Can este un restaurant turcesc situat pe bulevardul Tomis nr. 238, în zona Dacia. Localul are deschisă, pe timpul verii, o terasă micuţă în faţă. Restaurantul este o construcţie destul de mare ca dimensiuni. În casa a cărei anexă cuprinde acest restaurant (deşi se poate spune şi invers), se află şi o florărie. Terasa este luminoasă, amenajată şi decorată cu materiale ieftine, colorate. Totuşi, e curat, iar atmosfera e plăcută, te simţi de parcă ai fi în vacanţă la Istanbul.
 
Meniul de la Can nu e foarte amplu, au şi mâncăruri gătite, multe gustări calde şi reci, însă punctul forte al localului se pare că e carnea, mai ales grătarul. Tot ce am mâncat noi a fost bun şi foarte bun. Preţurile sunt rezonabile, chiar foarte bune. Un Iskender kebap din carne de pui sau din oaie, cu iaurt şi sos de roşii, costă 25 de lei, un Beyti cu carne de pui sau de oaie, cu iaurt şi usturoi, costă tot 25 de lei, acelaşi preţ are şi o porţie de Cop sis - frigărui din carne de vită, un Kuzu sis, adică frigărui din carne de miel, costă 26 de lei, o porţie de Ali nazik din carne de oaie sau de pui costă 26 de lei, o porţie de Biftek costă 25 de lei, iar o porţie de Tavuk gogus - piept de pui - are acelaşi preţ. Pe un desert dai între 8 şi 12 lei, o bere costă 7 lei, o cafea, 5 lei, iar un suc la jumătate de litru, 6 lei.
 
Serviciul a fost bun, rapid si eficient, iar clienţii fac parte din toate categoriile de vârstă. Chelneriţa a fost foarte amabilă, zâmbitoare tot timpul şi ne-a adus ceai negru din partea casei. Am mâncat Sac kavurma, carne de pui cu caşcaval şi orez. Odată cu mâncarea a venit şi o turtă imensă, fierbinte, crocantă… delicioasă de-a dreptul! Pot să spun că dintr-o singură porţie te saturi cât pentru două mese. Dacă nu sunteţi foarte înfometaţi, o puteţi împărţi. La finalul mesei, ne-a fost adus un gel antibacterian, pentru a ne dezinfecta mâinile. Cu toate că mi s-ar fi părut normal să aducă soluţia înainte de masă, gestul a fost unul frumos, pe care nu l-am mai întâlnit la alte restaurante.
 
Prin urmare, pot spune că merită să mergeţi la restaurantul Can. Cu puţine îmbunătăţiri, sunt sigură că va deveni, în scurt timp, unul dintre localurile de referinţă cu specific turcesc.

Ce spune Registrul Comerţului

Restaurantul Can funcţionează pe firma Memo Can Activ SRL, înfiinţată în anul 2012, cu sediul în municipiul Constanţa, ce are ca principală activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului pe 16 august 2015, asociaţi în societate sunt Serpil Bulut şi Nimet Bulut, cetăţeni turci, din Istanbul, care nu mai figurează în nicio altă firmă. Administratorul societăţii este Doina Tavlak, cetăţean român, din Constanţa.
 
Conform vrajitorul.eu, la finele anului 2014, Memo Can Activ SRL declara o cifră de afaceri de 141.074 de lei, un profit zero şi cinci salariaţi. La sfârşitul anului 2012, firma declarase o cifră de afaceri de 90.262 de lei, un profit zero şi patru salariaţi.

Informaţii utile

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Can-Restaurant-Constan%C5%A3a/422006561258163
Telefon: 0241 642 754
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii