Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Cea mai iubită şi mai controversată Primă Doamnă din istoria Argentinei...

ro

26 Jul, 2015 12:51 2144 Marime text
În septembrie 1951, după multe analize medicale, medicii confirmă că Eva Peron, soția președintelui Argentinei, Juan Peron, suferă de cancer uterin. Apare în public pentru ultima oară în iunie 1952, iar pe 26 iulie, în acelaşi an, se stinge din viaţă. Avea 33 de ani.
 
Maria Eva Duarte de Peron, pe numele ei complet, a crescut într-o zonă rurală din Argentina şi a plecat la Buenos Aires pentru a deveni actriţă. Eva a fost stea de cabaret, iar la vârsta de 24 de ani, l-a întâlnit pe Juan Domingo Peron, colonel şi ministru de război, cu care s-a căsătorit în 1945. Un an mai târziu, Juan Peron a fost ales preşedinte. Datorită sprijinului soției, el a câștigat și alegerile din 1951.
 
Eva Peron a promovat o gamă largă de proiecte, inclusiv construirea şcolilor şi a spitalelor pentru copii. A militat, de asemenea, pentru obţinerea unor condiţii mai bune pentru muncitori şi săraci. De Tot ea a condus Ministerul Muncii şi Sănătăţii şi a militat pentru votul femeilor. Datorită ei, în 1947, femeile au votat prima oară în Argentina. Eva Peron a fondat şi a condus primul partid naţional al femeilor din acea ţară, Partidul Peronist al Femeilor.  

Sursa foto: www.soy502.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii