Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Valeriana, planta care combate insomnia

ro

15 Jul, 2015 14:42 2633 Marime text
Unul dintre cei mai buni aliaţi din natură pentru a combate insomnia este valeriana, o plantă ierboasă cu tulpină înaltă de până la doi metri, care creşte spontan pe soluri umede, în stufărişuri, păduri, la marginea apelor, în zonele de deal şi de munte. Rădăcina de valeriană conţine ulei volatil, acid cafeic, acid clorogenic, substanţe terpenoide, glucide, flavonoizi, tanini şi cumarine.
 
Planta ajută la scăderea tensiunii arteriale, normalizând ritmul cardiac, calmează stările nervoase, tratând tulburările de somn. Valeriana îmbunătăţeşte calitatea somnului (prin inducerea unui somn liniştit, odihnitor) şi durata acestuia (înlătura dificultatea de a adormi, micşorează semnificativ trezirile nocturne şi facilitează apariţia fazei de somn profund fără vise).
 
În plus, valeriana contribuie la reducerea stărilor de nervozitate, iritabilitate, teamă şi nelinişte, dar şi la menţinerea funcţionării normale a inimii şi a sistemului digestiv, în situaţii de stres intens, emoţii mari şi agitaţie. la normalizarea activităţii cardiace şi a tensiunii arteriale. Această plantă atenuează tulburările vegetative care survin în perioada ciclului menstrual sau care însoţesc menopauza (stări de iritabilitate nervoasă, tensiune psihică). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii