Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Fructul cu un conţinut mare de vitamina C

ro

15 Jul, 2015 11:34 1311 Marime text
Camu camu sunt fructele mici şi rotunde ale unui arbust mic, asemănătoare cu cireşele. În Europa, acest fruct se găseşte mai degrabă ca supliment nutritiv sub formă de pulbere sau capsule. Camu camu este foarte apreciat, datorită fructelor sale comestibile, cu un conţinut extraordinar de mare de vitamina C, de 1.800-2.700 mg la 100 de grame de pulpă. În plus, mai conţine betacaroten, carbohidraţi, fibre, calciu, fier, zinc, potasiu, sodiu, proteine, serină, tiamină şi valină.
 
Comparativ cu portocalele, acest fruct conţine de 30-60 de ori mai multă vitamina C, de zece ori mai mult fier, de trei ori mai multă vitamina B3 şi cu 50% mai mult fosfor. Consumul acestui fruct contribuie la vitaminizarea naturală a organismului, la prevenirea şi tratarea gripei şi răcelilor, fiind un bun imunostimulator. Datorită conţinutului în antioxidanţi, camu camu are efecte antiaging pentru piele.
 
Acest fruct este folosit şi în terapiile tradiţionale, pentru protejarea sistemului nervos, în Alzheimer şi alte boli neurodegenerative, depresii, lipsa puterii de concentrare, probleme oculare. Totodată, este indicat pentru prevenirea şi tratarea gingivitei. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii