Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Astenia de primăvară, simptome şi remedii naturiste

ro

05 Mar, 2015 00:00 1648 Marime text
Majoritatea persoanelor, primăvara, se confruntă cu stări de ameţeală, de slăbiciune şi de oboseală, cunoscute sub denumirea de astenie de primăvară. Astenia se instalează odată cu schimbarea vremii, brusc, şi se manifestă prin ameţeli, dureri de cap, anxietate şi o stare generală proastă. În funcţie de fiecare persoană, astenia de primăvară durează de la câteva zile, până la câteva săptămâni. În timp ce, la unii oameni, ea se manifestă prin somnolenţă, alţii suferă de insomnie.
 
Această tulburare de adaptare a organismului la schimbările naturii poate fi combătută printr-o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete, prin sport şi odihnă. Se recomandă consumul de urzici, datorită prezenţei fierului şi a vitaminelor A şi C. Urzicile cresc rezistenţa la infecţii şi îmbunătăţesc simţul văzului. Pe de altă parte, salata verde, loboda albă şi cea roşie conţin vitamine din complexul B şi săruri minerale necesare sistemului nervos pentru refacerea organismului. 
 
Alte elemente importante pentru dietă se referă la miere şi la preparatele din polen. Lăptişorul de matcă, spre exemplu, are efect energizant şi tonic pentru sistemul nervos. Printre plantele recomandate de fitoterapeuţi se numără cicoarea, coada şoricelului şi păpădia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii