Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a zâmbetului este aniversată astăzi

ro

07 Oct, 2016 08:32 3183 Marime text
Ziua mondială a zâmbetului (World Smile Day) este aniversată, în 2016, la 7 octombrie.

În 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea „față zâmbitoare" (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză "închisă", pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive. Harvey Ball a realizat această imagine pornind de la premisa că toți oamenii ar trebui să acorde o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase și a-i face pe alții să zâmbească, potrivit www.worldsmileday.com, citat de Agerpres.

Preocupat de comercializarea excesivă a simbolului său și de modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă în repetarea constantă de pe piață, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului. El a ales prima zi de vineri a lunii octombrie, pentru a aniversa Ziua mondială a zâmbetului, mai scrie sursa menționată mai sus.

Ziua mondială a zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball, Worcester. În același an, Harvey Ball a fondat și World Smile Corporation, care avea să fie sponsorul anual al evenimentului internațional. Evenimentul a continuat să fie aniversat și în anii următori, devenind cunoscut în întreaga lume. Fundația Harvey Ball World Smile, creată după decesul lui Harvey Ball, în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gavriil 07 Oct, 2016 10:24 Zâmbeşte… de Gavriil Stiharul Zâmbeşte braţelor sleite de puteri, se vor întinde să prindă licurici; zâmbeşte pleoapelor învinse de dureri, se vor tămădui fără cicatrici. Zâmbeşte cerului nopţii înnourat îţi va trimite razele de lună; zâmbeşte soarelui cel de curând plecat, se va-ntoarce să-ţi spună noapte bună. Zâmbeşte toamna tufelor de liliac, vor găsi puteri să mai dea în floare; zâmbeşte frunzelor desprinse din copac, aripi de înger se vor cerne-n zare. Zâmbeşte aproapelui ce nu te vede, o lumină nouă în el va străluci; zâmbeşte omului care nu mai crede zâmbetul viu prin el se va sfinţi. Cu-n zâmbet ţii în zbor frunzele ce cad, cu-n zâmbet ţii în zbor puf de păpădii, cu-n zâmbet ţii pe boltă şi stelele ce ard, roadele pe pomi şi strugurii pe vii.