Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Zanfir Iorguş şi fostul viceprimar al Mangaliei, trimişi în judecată

ro

20 Mar, 2015 13:49 2133 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Zanfir Iorguş, la data faptelor primar al municipiul Mangalia, judeţul Constanța

Paul Liviu Botaş, la data faptelor viceprimar al municipiul Mangalia, judeţul Constanța, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, inculpatul Iorguș Zanfir, în calitate de primar al mun. Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit și respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziție publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiții Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plățile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Inculpatul Botaș Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor și a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiții Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deși oferta acesteia era neconformă. Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, a efectuat mai multe plăți nelegale din fonduri publice către societatea menționată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct și nemijlocit la prejudicierea bugetului local al mun. Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, categoria de folosință curți, construcții, aparținând inculpatului Iorguș Zanfir, până la concurența sumei de 490.011,12 lei, în vederea recuperării prejudiciului.
Primăria mun. Mangalia a precizat că se constituie parte civilă împotriva inculpaților cu suma de 490.011,12 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunerea de a menține măsurile asigurătorii luate în cursul urmăririi penale.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii