Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 de fapte penale, 25 de persoane cercetate Week-end plin de acțiuni ale polițiștilor constănțeni

ro

13 Jul, 2015 14:37 1010 Marime text
 
La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii constănţeni au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi de natură penală de pe raza judeţului Constanţa.

Astfel, s-a acţionat în întreg judeţul, oamenii legii constatând 21 de fapte penale, în care sunt cercetate 25 de persoane, cele mai multe fiind infracţiuni economice, mai exact 11 fapte de evaziune fiscală.

Ca urmare a activităţilor, poliţiştii au indisponibilizat 100 de bunuri în vederea efectuării de cercetări, confiscând alte 3.254 de bunuri şi au aplicat 776 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 330. 970 de lei.

Poliţiştii SICE s-au autosesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă comisă de șapte persoane din Constanţa, care, prin intermediul unor societăţi comerciale de tip fantomă şi prin neînregistrarea în evidenţa contabilă a operaţiunilor comerciale derulate şi a veniturilor realizate în domeniul achiziţiei şi comercializării de flori, au cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 1.000.000 lei.

De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe O. Costel, din Constanţa, persoană fizică, care comercializa 750 de kilograme de pepeni în Piaţa din Tomis III, fără a deţine documente legale de provenienţă şi l-au sancţionat conform Legii 12/1990R, cu amendă de 1.000 de lei, iar întreaga cantitate de marfă a fost confiscată în vederea valorificării acesteia în condiţiile legii.

Totodată, poliţiştii de ordine publică au sancţionat contravenţional, conform Legii333/2003, cu 6.000 de lei, o societate de pază, deoarece nu luase măsurile legale pentru dotarea agenţilor de securitate cu uniformă de serviciu, mijloace individuale de apărare, ecusoane de identificare, iar în serviciul de pază nu au fost identificate documentele specifice evidenţierii şi executării serviciului de pază, în timp se asigura paza la o societate comercială din staţiunea Mamaia.     
 
Cu aceiaşi ocazie au fost întocmite dosare penale şi la regimul rutier ca de exemplu:

Poliţiştii din Ostrov l-au depistat pe B. Constantin de 36 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea pe DN 3 un autoturism, fără a poseda permis de conducere, aceiaşi poliţişti depistându-l şi pe S. Emil de 41 ani, din Ostrov, în timp ce conducea un autoturism pe DC 42, fără a poseda permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii l-au mai depistat şi pe G. Ilie 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cireşica din Cumpăna, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1.09mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii