Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cate ore de română, matematică, sport şi religie vor avea copiii de la clasele pregătitoare

ro

15 Feb, 2013 11:09 1417 Marime text

Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro un nou proiect de plan-cadru pentru învăţământul primar, document supus dezbaterii publice până la data de 19 februarie 2013. Planul cadru cuprinde materiile obligatorii, pe cele opţionale, precum şi numărul de ore alocat fiecărei materii pe săptămână, pentru elevii din clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a şi clasa a IV-a. Printre noutăţi se afla introducerea a doua ore de „Educaţie fizică" pentru toate clasele primare şi două ore de "Muzică şi mişcare" pentru elevii din clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a.

"La nivel european, se constata acordarea unei atenţii sporite educaţiei fizice, prin alocarea unui număr mare de ore in ţări precum Franţa, Luxemburg, Ungaria, Germania, Slovenia, Austria, Liechtenstein, Croaţia.

Cresterea numarului de ore de educaţie fizica reflecta importanţa care trebuie acordata sanataţii şi dezvoltarii fizice armonioase a tinerei generaţii, tot mai preocupata de tehnologia digitala, in detrimentul sportului si miscarii in aer liber", se arata in planul publicat de Ministerul Educatiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii