Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Taner Reşit, viceprimarul comunei Tuzla

ro

26 Nov, 2015 10:02 1573 Marime text
 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis în parte cererile formulate de către inculpaţii Taner Reşit şi Ştefan Radu. Astfel, judecătorii constănţeni au exclus „din ansamblul probator suporturile optice puse la dispoziţia organelor de urmărire penală de către persoana vătămată Sărăcilă Dorin, conţinând înregistrările convorbirilor acesteia cu inculpaţii Radu Ştefan şi Reşit Taner“, potrivit minutei.
 
Totodată, s-a admis cererea inculpatului Reşit Taner de modificare a controlului judiciar dispus faţă de acesta. Prin urmare, magistraţii au înlocuit „obligaţia impusă inculpatului Reşit Taner prin încheierea pronunţată la data de 12.10.2015 de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Constanţa, de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa, cu obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României“, conform minutei.
 
Celelalte cereri formulate de către inculpaţi au fost respinse. Decizia nu este definitivă „numai în ceea ce priveşte dispoziţia de modificare a măsurii controlului judiciar“, se mai arată în minută.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.

Fostul viceprimar al comunei Tuzla și Ştefan Radu sunt suspectaţi că, în perioada 16 august - 8 septembrie 2015, „pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 de euro, au exercitat asupra acestuia din urmă acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective“.

„Mai mult, în același context“, spun cei de la DNA, „la data de 8 septembrie 2015, inculpatul Radu Ștefan, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective“.
 
Parte vătămată este Dorin Sărăcilă, fiul lui Marian Sărăcilă, fostul viceprimar al localităţii Tuzla.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii