Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Poziţia Arhiepiscopiei Un preot din Vama Veche ştie să facă bani de buzunar (video)

ro

05 Aug, 2015 00:26 3555 Marime text
 
Religia a ajuns în topul firmelor, ca sursă sigură de făcut avere. Poate părea o răutate, dar este doar realitatea. Conform Bibliei, cine îl cunoaște pe Dumnezeu, comportă caracteristicile Lui; dobândește caracterul Lui, prețuiește, își însușește valorile Sale, faptele și vorbirea, trăiește cinstit și nu suportă minciuna, nedreptatea, trufia, aroganța, dar cunoaște mila, compasiunea, empatia, dragostea desăvârșită (nativ!) și se lasă întotdeuna pe sine mai prejos pentru a da voie altora a ajunge primii. Şi totuşi, religia a devenit mai mult o afacere, că vor să recunoască preoţii sau nu! Există popi care au trecut de la Logan la Audi Q7 și BMW X5.
Preotul care citește Sfânta Evanghelie pe lângă agenții economici nu duce lipsă de nimic. Banii de buzunar se câștigă dintr-o stropire cu aghiasmă și două binecuvântări, din donații și sfeștanii.
Un preot din localitatea Vama Veche a fost filmat de un alexăndrean în timp ce sfințea shaormăriile din stațiune, pe motiv de sărbătoare: ”începutul postului Sfintei Marii”...
Toți cei stropiți au... cotizat, pentru că, vorba aia "dar din dar se face rai", iar păcătoșii trebuie să fie iertați.
Din ce ştim noi, adevărata  credință nu se plătește... Se poartă în suflet și, eventual, se arată prin fapte. Golgota noastră încă nu s-a sfârșit și doar Dumnezeu știe cum și când se va termina. Fiecare are istoria lui, fiecare își are un parcurs anume. Dacă Dumnezeu ar condiționa iubirea Sa de dragostea noastră pentru El, am sucomba cu toții într-o clipă.

UPDATE


Contactat de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa pentru un punct de vedere oficial despre această situaţie, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş a afirmat că nu are ce să comenteze, fiindcă preotul respectiv face aceasta de mai mulţi ani şi nu este nimic neobişnuit, întrucât aceasta este o tradiţie în Parohia de acolo. Preotul sfinţeşte la începutul postului casele enoriaşilor, dar şi spaţiile comerciale.

sursa foto: totalimpact.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii