Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un mort şi patru răniţi în SUA, în urma surpării unei peşteri de gheaţă

ro

07 Jul, 2015 15:08 1320 Marime text
 
Televiziunea CNN a anunțat că, ieri, o persoană a murit, iar alte patru (doi bărbaţi, o femeie şi o fetiţă) au fost rănite, după ce o peşteră de gheaţă s-a surpat într-un parc naţional situat în partea de nord-vest a statului Washington. Adulţii prezentau răni grave, inclusiv fracturi ale pelvisului şi la nivelul picioarelor.
Incidentul s-a petrecut în interiorul Big Four Ice Caves, un complex de peşteri situat în Parcul Naţional Mount Baker-Snoqualmie, frecventat de turiştii care vor să se adăpostească de temperaturile ridicate. "Nu este interzis să mergi în peşteri. Doar că, de la jumătatea lunii mai, am tot avertizat oamenii că este extrem de periculos din cauza temperaturilor ridicate", a declarat Shari Ireton de la Departamentul de Poliţie din Snohomish. Ea a precizat că vremea caldă a destabilizat peşterile, crescând posibilitatea ca gheaţa să se topească. "S-a desprins o cantitate mare de gheaţă şi piatră. Dar nu a fost doar o bucată mare, ci o întreagă stâncă", a adăugat Shari.
Însă ea nu a putut să confirme dacă persoana decedată era bărbat sau femeie şi nici să spună ce vârstă avea, deoarece corpul acesteia nu a fost încă descoperit: "Pentru că gheaţa este instabilă în acest moment, echipele de salvare de pe muntele Everett, alte echipe şi voluntari verifică înainte dacă este sigur să intre".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii