Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Mihălcioiu - „Este al doilea navigator constănțean care a murit de malarie“ Un marinar din Constanţa, diagnosticat cu malarie, a murit

ro

08 Jul, 2015 11:27 2368 Marime text
 
Un marinar din Constanţa, de 62 de ani, diagnosticat cu malarie cerebrală a murit, informează antena3.ro.

Bărbatul, întors de curând din Coasta de Fildeş, fusese transferat în comă la Institutul de boli infecţioase din Bucureşti. Din păcate, medicii nu l-au mai putut salva.

Şi un pilot de 46 de ani din Bacău a fost transferat cu un elicopter SMURD la Institutul de boli infecţioase din Bucureşti. El este internat în comă cerebrală, intubat şi ventilat mecanic. Alături de el mai sunt şi alţi pacienţi în salon şi asta pentru că boala nu se transmite de la un pacient la altul.  Autorităţile din Bacău verifică dacă mai sunt şi alte persoane bolnave, relatează antena3.ro. 

În ultimii ani, toţi pacienţii cu malarie au fost salvaţi. 

Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infecţioase şi este o adevărată problemă de sănătate publică.

UPDATE 2, ora 12.29

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a declarat pentru ZIUA de Constanța că acesta este al doilea navigator constănțean care a decedat de malarie. 

„Acum o lună, un navigator de 37 de ani din Mangalia a murit de malarie după ce a fost pe Coasta de Fildeș“, a precizat Mihălcioiu.


UPDATE 1, ora 12.04

Directorul de Sănătate Publică (DSP) al județului Constanța, Cristina Schipor, a confirmat pentru ZIUA de Constanța decesul marinarului, dar și faptul că a transmis colegilor navigatorului decedat ce măsuri trebuie luate pentru evitarea infectării cu malarie.


Citește și: INTERNAT LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE CONSTANȚA. UN NAVIGATOR, SUSPECT DE MALARIE, A FOST TRANSFERAT ÎN CAPITALĂ

Sursa: antena3.ro
Sursa foto: e-stireazilei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii