Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intimidare deasupra Mării Negre Un avion rusesc a zburat la numai 3 metri de unul american

ro

12 Jun, 2015 17:44 1715 Marime text
 
Un avion rusesc s-a apropiat la trei metri de un avion american în spaţiul aerian al Mării Negre. Avionul rusesc a zburat alături de avionul american, la aceeaşi altitudine, s-a depărtat şi apoi l-a urmărit, după care a părăsit zona, afirmă aceşti oficiali, precizând că incidentul a avut loc pe 30 mai, informează România TV.

Avionul american nu a efectuat manevre să-l evite. Alte detalii nu erau disponibile imediat, precizează CNN, care adaugă că oficiali militari nu au fost în măsură să precizeze dacă autorităţile americane au protestat sau nu pe cale diplomatică.

Incidentul a avut loc la doar câteva săptămâni în urma altui incident implicând Rusia şi Statele Unite în spaţiu aerian al Europei. Un avion american de tip RC-135U, care efectua un zbor pe o rută de rutină în spaţiul aerian internaţional, a fost interceptat de un avion rusesc de tip Su-27 Flanker în mod "periculos şi neprofesionist", au denunţat autorităţile americane, scrie zf.ro, citat de România TV

Marina americană (US Navy) a publicat luna aceasta, într-un gest mai puţin obişnuit, o înregistrare video care a surprins un avion rusesc de tip Su-24 survolând, pe Marea Neagră, distrugătorul USS Ross.




Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii