Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Basescu "DNA e o instituţie care nu se uită la scena politică, merge ca buldozerul înainte"

ro

28 Oct, 2014 11:24 1645 Marime text
Presedintele Traian Basescu este invitat, începând cu ora 11.00, la Adevarul LIVE.

Potrivit HotNews, şeful statului a afirmat că: "Nu vreau sa fiu jucator in campanie, mi-am anuntat doar sprijinul pentru candidatul PMP. Sunt tinta atacurilor tuturor. Ma tin ei in campanie".

De asemenea, şeful statul a readus în discuţie decizia sa de a se înscrie în PMP: "Din 22 decembrie, primul lucru ma inscriu in PMP si imi reorganizez viata de om liber. Va fi un congres PMP, dar nu cu mine candidat la sefia partidului. Ce ma intereseaza e sa ajut acest partid nou sa fie un altfel de partid. PMP e un partid nou care abia s-a asezat. El trebuie foarte bine gindit intern, o selectie a oamenilor intrati in politica."

"DNA să-şi facă treaba"

  
"DNA nu poate actiona sezonier. Oricine poate judeca faptul ca se putea amina chemarea nu stiu cui cu o saptamina, dar DNA e o institutie care nu se uita la scena politica. Va asigur. Ei merg ca buldozerul inainte. Daca va aduceti aminte, la europarlamentare am avut o iesire publica. Sigur, nu trebuia sa faca acea interventie, pentru ca nu poti sa ceri institutiilor din justitie sa-si plieze anchetele in functie de alegeri. Sunt institutii care-si vad de treaba lor. Abia acesta e semnul ca Justitia e libera, independenta de presiuni. DNA sa-si faca treaba. Eu m-as bucura daca ar iesi si EADS.
Sa stiti ca fratele meu e mai apropiat decât cei arestati aseara. E o forma de independenta. Mersul inainte al lucrurilor nu trebuie sa aiba nimic de-a face ca-i apropiat presedintelui, ca e ostil presedintelui. Daca ar aparea suspiciunea ca din cauza presedintelui se pune presiune, nu se face o arestare - s-ar duce pe apa simbetei toata munca mea.", a mai spus şeful statului.

"DNA a devenit apolitic odată cu numirea lui Morar"


Cu privire la încheierea mandatului, preşedintele a spus: "Mi-as dori mult sa-mi inchei mandatul cu aceasta poza: justitia dupa 10 ani de mandat Basescu functioneaza fara sa se uite la culoarea politica. Categoric da, DNA e echidistant politic, apolitic. A devenit apolitic odata cu numirea lui Daniel Morar. Eu am convingerea ca-si va mentine acest spirit daca nu se vor face interventii brutale. Nu doar DNA, ci si DIICOT - uitati cite mafii locale intangibile pina acum au fost destructurate".

sursă foto: captură foto Adevărul LIVE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii