Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ținut de mâini și împușcat cu un pistol special Prin ce exerciții trece un militar american în baza de la Constanța

ro

28 Mar, 2015 13:14 1849 Marime text
Oficialii americani au făcut publice, pe site-ul oficial al armatei Statelor Unite, metodele prin care militarii sunt antrenați în baza Mihail Kogălniceanu din Constanța, informează stirileprotv.ro. 
  
Electrocutările sau atacurile cu spray paralizant, pe care soldații le încearcă pe propria piele, fac parte din pregătirea de rutină. Ofițerii spun că aceste antrenamente cu arme neletale au fost introduse pentru a limita folosirea armamentului de război. 
  
În primele secunde ale filmului postat pe site-ul oficial al armatei americane, un militar este ținut de mâini în timp ce un soldat îl împușcă cu un pistol special. Șocul este atât de mare încât militarul se prăbușește. Un ofițer explică de ce sunt folosite astfel de metode: 
  
„Am făcut antrenamente, de la cele legate de prevenirea incendiilor până la tactici de luptă cu un detașament ostil. Am început să includem și un antrenament cu arme neletale pentru a oferi militarilor o soluție în plus, într-o situație de escaladare a unui conflict. Vrem să fim pregătiți pentru cazuri de tipul unei alarme la o ambasadă sau al unei evacuări de urgență", spune un soldat. 
  
„Un alt tip de antrenament este acela de expunere la OC - Oleoresin capsicum, adicムun spray cu piper. Suntem împroșcați cu un astfel de spray direct în ochi și apoi suntem trimiși să luptăm", mai adaugă militarul. 
  
 Un al tip de antrenament este acela prin care un pluton de militari dotați cu scuturi fac față unui atac cu pietre. 
  
 Militarii spun că astfel de metode mai puțin clasice sunt absolut necesare atunci când ar trebui să intervină în aplanarea unor conflicte locale. 



Sursa: stirileprotv.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii