Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţinta este un fost prim-ministru al României Gabriel Sandu „a turnat" din nou la DNA

ro

02 Feb, 2015 07:35 2249 Marime text
Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a depus un denunţ penal împotriva fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, transmite România TV invocând surse judiciare. Denunţul vizează tot dosarul licenţelor Microsoft. Sandu a susţinut în faţa procurorilor că fostul şef al Guvernului ar fi luat mită pentru a prelungi contractul în 2008.

Denunţul a fost făcut săptămâna trecută, Gabriel Sandu afirmând că, în anul 2008, Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit mită de mai multe milioane de euro pentru a prelungi contractul de achiziţie de licenţe Microsoft. Acest lucru s-a făcut prin două hotărâri de Guvern şi două acte adiţionale la contractul semnat iniţial.

Valoarea contractului încheiat cu compania Fujitsu Siemens era de 30.000.000 dolari, iar actele au fost semnate de fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian şi de un fost ministru al Comunicaţiilor, Borbely Karoly, relatează România TV.

O parte din banii primiţi ca mită ar fi fost folosiţi de către Tăriceanu pentru finanţarea campaniei electorale din 2008, suma fiind remisă cu doar două săptămâni înainte de alegeri. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a decis să colaboreze cu anchetatorii în dosarul Microsoft-EADS, în speranţa că astfel va obţine schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Iar dezvăluirile sunt halucinante, notează România TV.

„Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României", le-a spus Gabriel Sandu procurorilor, informează antena3.ro, citat de România TV.

Gabriel Sandu a menţionat că prin finanţarea partidului a vizat obţinerea de sprijin politic şi menţinerea funcţiei de ministru. „Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL. Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro", a mai spus Gabriel Sandu.


Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii