Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taximetriştii din Constanţa, în colimatorul Poliţiei Rutiere

ro

10 Jul, 2013 22:26 1530 Marime text
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au desfăşurat în ziua de 9 iulie, timp de 24 de ore, pe raza municipiului Constanţa, o acţiune care a vizat controlul în trafic a legalităţii transporturilor de persoane în regim de taxi.
Principalele obiective urmărite au fost de reducere a accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de persoane, menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor în regim de taxi, eliminarea pirateriei în domeniu şi, în mod special, verificarea taximetriştilor autorizaţi de primării, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximentrie, verificarea efectuării în termen a inspecţiei tehnice periodice. În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au întocmit un dosar de cercetare penală unui taximetrist care a fost depistat conducând în timp ce avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Exemple

La data de 9 iulie, în jurul orelor 16.49, M. E., bărbat, de 30 ani, a condus un autoturism pe Bulevardul I. C. Brătianu, din municipiul Constanţa, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 62km/h, efectuând acţivităţi de taximentrie, în timp ce avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada în curs.
La data de 09 iulie a.c., în jurul orelor 08.55, A.F., bărbat, de 34 ani, a fost depistat desfăşurând activităţi de taximetrie pe strada Nicolae Iorga, fără a deţine atestat profesional, fiind oprit în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea Interzisă”.
La data de 09 iulie a.c., în jurul orelor 15.26, P.V. T., bărbat, de 48 ani, a fost depistat desfăşurând activităţi de taximetrie pe Bulevardul I.C.Brătianu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 66km/h, fără a deţine asigurare obligatorie de răspundere civilă (RCA) şi fără a avea inspecţia tehnică periodică efectuată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii