Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţărăniştii vor să evacueze Protoieria Mangalia prin ordonanţă prezidenţială

ro

19 Oct, 2011 22:02 1136 Marime text
Ţărăniştii mangalioţi au depus, în cursul acestei dimineţi, două acţiuni de evacuare a preoţilor din conducerea Protoieriei Mangalia. Una dintre acestea este prin ordonanţă prezidenţială, cealaltă prin condiţii altele decât ordonanţa prezidenţială.

În primul caz, rezoluţa ar putea fi dată în mai muţin de o lună, în timp ce în cel de-al doilea caz procesul ar dura câteva luni. „Cu primăria noi am câştigat procesul definitiv şi irevocabil în vară. Protoieria Mangalia nu are titlu locativ, adică un contract de închiriere, deci nu i-am putut chema în judecată. În momentul în care noi am încercat să îi evacuăm şi ei au refuzat, preoţii au căpătat calitate procesuală, spunându-ne că există o hotărâre de consiliu prin care nu pot fi evacuaţi decât dacă li se găseşte un alt sediu. Această hotărâre  de consiliu nu e în favoarea lor, pentru că în ea se stipulează că s-au prelungit contractele partidelor politice şi nu cel al Protoieriei Mangalia, care nici nu există“, afirmă Tudorel Chesoi, liderul ţărănist constănţean.

Deşi aveau o hotărâre definitivă şi irevocabilă, urmaşii lui Ion Diaconescu nu au reuşit să îşi reia sediul din Mangalia, care le-a fost „confiscat“ în urmă cu doi ani de primărie. Evacuarea Protoieriei Mangalia ar fi trebuit să aibă loc la finele săptămânii trecute, dar executorul judecătoresc venit la faţa locului a decis ca o hotărâre de consiliu local este mai convingătoare decât una a instanţei de judecată.

 

Sursa:

 http://www.editiadesud.ro/?p=463

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii