Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” din Medgidia își va deschide porțile

ro

28 Jul, 2015 11:25 1964 Marime text
Trei zile au mai rămas până când Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” din Medgidia își va deschide porțile pentru a-i primi pe cei 14 artiști plastici care participă anul acesta. Cea de-a XII-a ediție va fi, la fel ca și în ultimii ani, o ediție multiculturală, cu artiști care provin din nouă țări, de pe trei continente.

An de an, tabăra găzduiește pentru o săptămână unii dintre cei mai buni artiști plastici contemporani. La ediția de anul acesta, vor participa 14 artiști plastici: Constantin Papadopol, Mircea Costea, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu din România, Alaa Omar Safoury din Egipt, Dzemail Demic din Germania, Fatima Al Obaidi din Irak, Ozgur Demirci și Fidevs Kayhan din Turcia, Iordan Kyslov din Bulgaria, Hassan Almulla Almulla din Qatar, Natalia Belenkaya și Virineya Lastovenko din Belarus și Feridun Isiman din Cipru de Nord. Alături de pictori va fi și criticul de artă Alice Dinculescu.

După sosirea la Medgidia, pictorii vor pleca într-o excursie de documentare, iar luni, 03 august, de la ora 11:00, în sala de ședințe a Consiliului Local Medgidia, va avea loc conferința de presă de deschidere a evenimentului. Astfel, de luni după-amiază, ușile atelierului în care artiștii creează, se vor deschide pentru toți cei interesați să vadă artiștii la lucru.

Multiculturalitatea ediției de anul acesta, valoarea artiștilor, precum și frumusețea peisajelor din Dobrogea și din România, sunt cu siguranță elementele care garantează succesul taberei și al vernisajului care va avea loc în data de 08 august la ora 18.00, in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor „ Lucian Grigorescu” din Medgidia.




Sursa foto: Arhivă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii