Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunteți terorizați de gropile din asfalt? Aveți un aliat de nădejde

ro

27 Jun, 2016 00:00 2021 Marime text
Cu siguranță sunteți nemulțumit de multitudinea de gropi în care intrați cu mașinile. Că vorbim despre orașe, sate sau cătune, aceste gropi din asfalt dau șoferilor mari bătăi de cap mai ales când acestea sunt transformate în adevărate cratere, asta ca să nu mai vorbim despre vremea ploiasă care le umple cu apă și le nimeriț pe toate ca la un joc de noroc.
 
Însă trebuie să știți că aveți un aliat de nădeșde. Este vorba despre o aplicație GPS care vă permite să semnalați locurile în care sunt gropi periculoase atunci când sunteți în zona lor în aşa fel încât oricine trece pe acel traseu să ştie la ce pericol se expune. Odată semnalată groapa în sistem, programul va alerta şoferii care utilizează aplicaţia înainte să se apropie de pericol.
 
Reprezentanţii aplicaţiei spun că alertele vor rămâne în sistem până când autorităţile iau decizia să repare drumul stricat. Numai că de când a fost lansată această opţiune, harta Capitalei s-a umplut de marcajele puse de şoferi.
 
Aplicaţia este deja pe piaţă de ceva vreme, dar aceasta dădea la început doar informaţii despre trafic. Însă acum aceasta poate fi utilizată în mai multe scopuri ca de exemplu: să anunțați un accident, unde sunt create ambuteiaje, unde se află echipaje ale Poliției Rutiere, și mai ales unde sunt amplasate radarele, o mare problemă a șoferilor care uneori uită să mai ridice piciorul de pe accelerație.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii