Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse Radu Mazăre susține că Sorin Strutinschi este bine sănătos și că a votat la alegerile de duminică, deși este de negăsit de DNA

ro

27 May, 2014 17:48 3282 Marime text
Primarul Constanței, Radu Mazăre, susține că prietenul său este bine sănătos și că a votat la alegerile de duminică, fără a preciza țara unde a votat. Strutinschi este plecat de mai multe săptămâni din țară, el nefiind prezent la descinderile procurorilor DNA la propriile firme, anunta evz.ro

La finalul procesului de astăzi de la Curtea de Apel București, proces soldat cu o nouă amânare, Radu Mazăre a vorbit despre alegeri si felul in care s-au comportat partidele la alegeri.

S-a aratat contrariat de voturile obtinute de PMP la Constanta si a declarat ca presedintele PNL greseste daca afilieaza PNL la PPE.

Întrebat ce mai știe despre Sorin Strutinschi, bunul său prieten, Mazăre a susținut că este bine sănătos și că a votat la ultimele alegeri, fără să precizeze unde a făcut acest lucru.

Numai ca domnul Sorin Strutinschi a plecat din țară de cîteva luni. Presa a arelatat despre el că s-ar afla în Cipru. Pe numele acestuia nu a fost emis până acum vreun mandat de urmărire. El a lipsit de la percheziţiile pe care procurorii le-au făcut la începutul lunii la locuinţa sa, dar şi la firma de contabilitate care îi administra câteva dintre firme. Sorin Gabriel Strutinschi este originar din Botoşani și a fost coleg de studii cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la Institutul de Marină Civilă.

La termenul de astăzi, judecătorii au decis să amâne pentru a opta oară procesul pe motiv că expertul parte desemnat de un alt judecător nu a finalizat expertiza topografică a terenurilor retrocedate de primarul Radu Mazăre.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri. Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA. În acest dosar, alături de Radu Mazăre sunt judecaţi Nicuşor Daniel Constantinescu – preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, fost consilier municipal, Constantin Racu – fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu – directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica – directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron – fost consilier municipal, Cristian Tălpău şi Nora Alina Chircă – consilieri juridici, precum şi Bogdan Ghiţulescu – fost consilier juridic.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Andrei Sozanski, Graţiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, funcţionari din Primăria Constanţa, precum şi Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu – funcţionare în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, precum şi mandatari, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite – Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe -, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale şi interpuşii cumpărători de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii