Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferul care a produs accidentul din Brăila va fi cercetat pentru ucidere din culpă

ro

19 Aug, 2015 15:02 1598 Marime text
 
Un cumplit accident de circulatie s-a produs astăzi, în jurul orelor 9.00 în apropiere de municipiul Brăila, pe raza localității Baldovinești. Un autocar plin cu copii aflaţi în excursie s-a răsturnat, iar doi dintre aceştia au murit. În urma accidentului, trei persoane au murit: un adult și doi copii, frate și soră, de 8 și 15 ani, potrivit Infrobrăila.ro. Autoritățile spun că toți și-au pierdut viața după ce au fost striviți sub greutatea autocarului răsturnat. Alți 24 de pasageri au fost răniți. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie, iar zona a fost împânzită de 10 ambulanțe și trei mașini de pompieri.
Majoritatea pasagerilor sunt din Ucraina şi Republica Moldova, iar autovehiculul circula pe ruta Chişinău-Bucureşti-Istanbul. Se pare că şoferul autocarului înmatriculat în Ucraina nu a adaptat viteza la condițiile de trafic, cu carosabil ud și vizibilitate redusă. Autovehiculul a ieșit de pe șosea, a lovit două indicatorare și s-a oprit într-un șanț.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a fost constituită, astăzi, o cauză penală în care „se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul de circulaţie produs în această dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe drumul european E 87, în satul Baldovineşti, comuna Vădeni, judeţul Brăila, în care a fost angajat un autocar turcesc ce transporta 38 de persoane”.
La locul producerii accidentului s-a deplasat o echipă complexă compusă din  lucrători de poliţie, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă al Judeţului Brăila, ai Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, precum şi specialişti în tehnică auto, sub coordonarea primului procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.
Procurorii spun că din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul autocarului nu a manifestat atenţia necesară în conducerea mijlocului de transport într-o secţiune de drum aflată în curbă şi în condiţii de ploaie abundentă. Trei dintre persoanele ocupante ale autocarului au decedat, celelalte persoane vătămate fiind transportate de urgenţă la spitale din Brăila şi Galaţi, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare.
Pe parcursul derulării cercetărilor vom informa opinia publică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii