Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc zece ani de când oraşul Sibiu a fost desemnat „Capitala Europeană a Culturii”

ro

27 May, 2014 09:56 1476 Marime text
În urmă cu zece ani, oraşul Sibiu, alături de Luxemburg, a fost desemnat „Capitala Europeană a Culturii” pentru anul 2007.
„Capitala Europeană a Culturii” este un titlu oferit de Parlamentul European unui oraş sau mai multor oraşe, pe o perioadă de un an. Programul se derulează din 1985, sub deviza „Să aducem popoarele Europei împreună”.
Un juriu, alcătuit din şapte membri experţi în sectorul cultural, examinează candidaturile oraşelor şi trimite un raport Comisiei, formată din Parlamentul European şi Consiliul European. Comisia desemnează oficial titulatura de „Capitală Europeană a Culturii”.
Cu ocazia acestei distincţii oferite oraşului Sibiu, cunoscut în germană sub numele Hermannstadt, au fost organizate, în anul 2007, zeci de manifestări care au promovat valorile româneşti. Sibiul a fost vizitat de 1 milion de turişti, îmbunătăţindu-se astfel vizibilitatea pe plan internaţional a oraşului.
Pe tot parcursul anului, au fost desfăşurate spectacole de teatru, de jazz, expoziţii şi numeroase concerte, susţinute de formaţii precum Within Temptation, Iris, Viţa de Vie, Luna Amară. Oraşul a câştigat notorietate, iar distincţia a generat beneficii sociale şi economice semnificative.

Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aurelia EPPINGER- Covaci 29 May, 2014 23:53 Buna ziua, Am citit cu placere articolul D-vs.Lucrez în domeniul Cultural în Franta si încerc sa urmaresc (cu placere si curiozitate!) tot ce se scrie pe acest subiect: "Capitala Européeana à Culturii"... Va trasmit simpatia si gândurile mele bune de pe litoralul Mediteranei !