Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saxofonistul Steve Mackay a murit la vârsta de 66 de ani (video)

ro

12 Oct, 2015 12:59 1146 Marime text
Saxofonistul american Steve Mackay, membru al trupei punk-rock americane The Stooges, a murit ieri, într-o clinică din Daly City, California, la vârsta de 66 de ani, a anunţat people.com. Steve Mackay este cel de-al treilea membru al trupei The Stooges care a murit în ultimul deceniu, după decesul chitaristului Ron Asheton şi cel al toboşarului Scott Asheton.
În septembrie, presa americană a anunţat că Steve Mackay se afla în stare critică într-un spital din Daly City, California, unde a fost internat din cauza unei septicemii - stare infecţioasă generalizată care poate să genereze insuficienţă multiplă de organe.
Iggy Pop, liderul trupei The Stooges, a publicat tot ieri, pe pagina oficială de Facebook a grupului, un mesaj în memoria fostului său coleg: "Steve a fost un american clasic din anii '60, plin de generozitate şi iubire pentru orice persoană pe care o întâlnea. De fiecare dată când cânta la saxofon, îmi lumina ziua şi făcea ca întreaga lume să pară mai strălucitoare. Dacă îl cunoşteai, nu aveai cum să nu-l iubeşti".
Steve Mackay a cântat la saxofon pe trei albume de studio ale trupei The Stooges şi a colaborat, de asemenea, cu alte trupe, precum Violent Femmes, Snakefinger şi Commander Cody. A colaborat pentru prima dată cu The Stooges la albumul "Fun House" din 1970, considerat de revista Rolling Stone unul dintre cele mai bune materiale discografice din toate timpurile. Şi-a reluat colaborarea cu renumita trupă punk-rock şi a apărut pe cele mai recente două albume ale acesteia - "The Weirdness" (2007) şi "Ready to Die" (2013).



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii