Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sarkozy vine cu propuneri Vrea ca refugiații să fie găzduiți doar până la terminarea războiului din țările lor

ro

10 Sep, 2015 18:35 2211 Marime text
 
Fostul președinte conservator al Franței, Nicolas Sarkozy, se opune repartizării refugiaților prin cote obligatorii între statele UE în lipsa unei politici migratorii comune. El a propus într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro ca refugiații proveniți din zonele de conflict să fie găzduiți în Europa doar până la terminarea războiului în țările lor.
 
 
Nicolas Sarkozy a sugerat de asemenea suspendarea dreptului la liberă circulație în interiorul spațiului Schengen pentru cei care nu sunt cetățeni europeni și restabilirea controalelor la frontiere, ca măsuri provizorii până când la nivel european se va conveni un nou acord Schengen.
 
De asemenea el propune ca în țările aflate la periferia spațiului Schengen să fie create „centre de reținere” a refugiaților, unde aceștia din urmă ar trebui să aștepte soluționarea cererilor de azil.
 
În cazul în care cererea le este aprobată, ei vor putea să călătorească mai departe către țara care le oferă azil, iar în caz contrar să fie repatriați în țările de origine. 



Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii