Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Românii vor şi nu vor să scape de Guvernul Ponta

ro

24 Jul, 2015 13:08 1738 Marime text
Potrivit unui sondaj INSCOP, românii au o atitudine paradoxală referitoare la Guvernul Ponta. Deşi peste 40% consideră că actualul guvern trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt, tot peste 40% din total sunt şi cei care consideră că solicitarea de demisie a lui Ponta, venită din partea preşedintelui Iohannis, este justificată, scrie Stiripesurse.ro.

78,3% dintre români sunt de părere că Guvernul trebuie să colaboreze strâns cu preşedintele pe orice subiect de interes public, doar 6,9% exprimându-şi dezacordul cu această idee. Nu ştiu sau nu răspund 14,8%.

Sunt de acord cu ideea că actualul guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL 33,2% dintre cei chestionaţi, în timp ce 45,3% sunt în dezacord. Aceste rezultate sunt surprinzătoare având în vedere că tot un sondaj INSCOP relevă faptul că PNL ar fi votat în acest moment de peste 44% dintre români. Nu ştiu sau nu răspund la această întrebare 21,5%. 44,8% dintre respondenţi susţin că Guvernul trebuie să îşi încheie mandatul la termen (procent în scădere semnificativă faţă de măsurătoarea din aprilie, când 58,5% susţineau că Guvernul trebuie să plece la termen, în 2016). Procentul celor care consideră că guvernul trebuie înlocuit cât mai repede, înainte de încheierea mandatului a crescut în luna iulie la 35,2% (faţă de 29,6%). De asemenea, a crescut semnficiativ procentul indecişilor - Nu ştiu sau nu răspund la această întrebare 20%, faţă de 11,9% în luna iulie.

Solicitarea adresată premierului Victor Ponta de către preşedintele Iohannis de a-şi prezenta demisia este judecată astfel: 41% dintre cei chestionaţi au o părere bună despre această solicitare, 20,7% au o părere nici bună, nici proastă, 25,8% au o părere proastă, iar 12,5% nu ştiu sau nu răspund, precizează Stiripesurse.ro.

Decizia PNL de a depune o nouă moţiune de cenzură în toamna acestui an întruneşte aprecierea a 32,5% dintre români. 22,3% dintre respondenţi au o părere nici bună, nici proastă despre această decizie, în timp ce 28,5% o consideră o idee proastă. Nu ştiu sau nu răspund la întrebare 16,7%. Părerile românilor sunt împărţite în privinţa şanselor unei noi moţiuni de cenzură iniţiată de PNL în luna septembrie. Astfel 46% dintre respondenţi consideră că PNL nu va reuşi să dea jos Guvernul în urma unei asemenea moţiuni de cenzură, 23,5% cred în sansele ei de reuşită, iar 30,5% nu ştiu sau nu răspund.

Articolul intergal: Stiripesurse.ro

Sursa: Stiripesurse.ro

Sursa foto: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii