Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România are cea mai ridicată rată de avort din Europa

ro

28 Oct, 2016 19:03 1826 Marime text
O statistică întocmită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în anul 2012 arată că România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de naşteri,ceea ce înseamnă că aproape jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi,o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene.
 
Totodată, România înregistrează şi cea mai mare rată a mortalităţii materne: 27 decese la 100.000 de naşteri, potrivit CSID.
 
În ceea ce priveşte rata sarcinilor în rândul adolescentelor, într-un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică în perioada ianuarie 2012 - martie 2013, se arată că, pe segmentul de vârstă cuprinsă între 15-19 ani, au fost înregistrate 12.073 de gravide, dintre care 7.547 au ales să întrerupă sarcina.
 
„Statisticile alarmante sunt confirmate de reticenţa femeilor din România de a merge periodic la ginecolog. Datele existente arată că un sfert dintre românce nu se adresează medicului ginecolog decât atunci când resimt diverse simptome supărătoare sau când suspectează o sarcină, iar peste 20% nu obişnuiesc sa meargă la controale ginecologice anuale. Cauza principală a acestui dezinteres este lipsa educaţiei sexuale cu privire la importanţa controlului ginecologic şi necunoaşterea faptului că peste 95% dintre problemele depistate în cadrul examinărilor medicale sunt tratabile", declară Prof. Univ. Dr. Monica Cîrstoiu, Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti, citat de România Tv.
 
La nivel mondial, existau 11 metode contraceptive aprobate, iar începând cu anul 2015, Asociaţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a aprobat cea de a 12-a metodă, contracepţia orală combinată în regim extins de administrare.
 
Conform datelor existente, peste 60% dintre femeile care practică contracepţia folosesc în mod curent metode nepermanente, în principal metode hormonale (pilula tradiţională, plasturele, implantul, injecţia, inelul vaginal, contracepţia orală în regim extins de administrare), dispozitive intrauterine şi prezervative. Restul se bazează pe sterilizare feminină sau masculină.

sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii