Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Cernea rămâne fără paşaport diplomatic

ro

08 Aug, 2013 19:34 2132 Marime text
Vizita celor patru deputaţi care s-a desfăşurat zilele acestea în Taiwan a generat o vie dezbatere cu privire la caracterul acestei deplasări, fiind în joc relaţiile româno-chineze.

Independentul Remus Cernea, social-democraţii Ninel Peia şi Ovidiu Iane şi democrat-liberalul Costică Canacheu au răspuns unei invitaţii venite din partea Taiwanul,  care a suportat, de altfel, şi cheltuielile.

S-au încurcat însă în explicaţii atunci când au fost întrebaţi în ce calitate au făcut deplasarea, aspect important în condiţiile în care Taiwanul este o ţară nerecunoscută de România, iar premierului  Ponta reafirma cu ocazia recentei sale vizite oficiale relaţiile excelente pe care PSD şi România le au cu Republica Populară Chineză.

MAE a retras paşaportul de serviciu al deputatului Remus Cernea, deoarece acesta nu mai avea dreptul să îl utilizeze după ce a părăsit postul de consilier al primului-ministru, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

În ceea ce-i priveşe pe ceilalţi participanţi la deplasarea în Taiwan, aceştia au folosit paşapoartele diplomatice, deşi aceste acte pot fi utilizate doar în cazul "misiunilor oficiale", mai precizează susrsa citată.

Sursa: Cotidianul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii